Mini quiches met zachte geitenkaas – Uit Pauline’s keuken
Uit Pauline’s keuken kwam het voorjaar proeven en ging met Ontdek de Geit op stap naar een geitenboer en kaaswinkel. Daar rolde dit heerlijke recept uit, die ze tevens deelden op hun Instagram. Koken met geitenkaas – Uit Pauline’s keuken bewijst wederom de veelzijdigheid van geitenzuivel!
“Na dit bezoek kunnen we ook niet anders dan boer John gelijk geven. Geitenkaas is heerlijk en heel goed te combineren in zowel warme als koude gerechten. Deze mini quiches met zachte geitenkaas zijn daar het perfecte voorbeeld van. Lekker met asperges!” Aldus Uit Paulines keuken.
Het recept
Ingrediënten voor 6 st
1 rol hartige taart deeg (of bladerdeeg)
100 gr groene aspergetips
1 ui
1 teen knoflook
200 gr cherrytomaat
125 ml crème fraîche
100 gr zachte geitenkaas
4 eieren
5 takjes peterselie
Peper en zout
Olijfolie
Materiaal
6 mini quiche vormpjes van ca 10 cm.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
- Laat het hartige taart deeg ontdooien. Steek rondjes ui die net iets groter zijn dan de vormpjes. • Vet de quiche vormpjes in met wat boter (of bakspray) en bekleed ze met het deeg. Prik gaatjes in de onderkant.
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de aspergetips toe en bak deze gedurende 5 minuten mee. Verdeel de aspergetips over de quichebodem. Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de vormpjes.
- Klop de eieren luchtig met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper en zout en wat gehakte peterselie. Giet het mengsel op de groente. Verkruimel tot slot de geitenkaas over de mini quiches.
- Bak de quiches in ongeveer 20 minuten af.
Hmm… Dat is pas een heerlijk recept met zachte geitenkaas – Uit Pauline’s Keuken, bedankt! Bekijk ook eens onze andere recepten.
recepten
All rights reserved 2024 Duurzame geitenzuivelketen®