info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Geitenkaaskroketjes

Naast de goulash-, kip- en aardappelkroket wordt het tijd dat de geitenkaaskroket in de spotlight komt! Deze twist op het oorspronkelijk Frans gerecht is uiterst geschikt als snack, bij een salade of op de borrelplank.  Hoe of waar je het ook bij eet, lekker is het sowieso.     

Ingrediënten (24 geitenkaaskroketjes)

  • 100 gram roomboter
  • 180 gram bloem
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 400 gram zachte geitenkaas
  • 2 eidooiers
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 200 gram panko
  • Chilisaus, appelstroop of truffelmayo om mee te serveren

Recept Geitenkaaskroketjes 

  1. Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer tot er een zanderige massa ontstaat. Dit heet een roux. Bak de roux een minuut of 2 om hem te garen.
  2. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. De rest van de bouillon voeg je in delen toe terwijl je blijft roeren. Laat de ragout een paar minuten doorkoken.
  3. Doe de geitenkaas en de tijm in de pan en roer door de ragout tot het helemaal is opgenomen.
  4. Haal het kaasmengsel van het vuur en roer de eidooiers en slagroom er doorheen. Roer tot alles is opgenomen in het mengsel.
  5. Giet het kaasmengsel in een ovenschaal en dek hem af. Laat het kaasmengsel een nachtje in de koelkast staan om op te stijven.
  6. Snijd het opgesteven kaasmengsel in 24 stukken. vorm elk stukje tot een kroketje.
  7. Kluts de eieren los in een diep bord. Doe de panko in een ander bord. Haal een kroket eerst door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal dit nog een keer.
  8. Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 180 graden of gebruik een frituurpan. Frituur de geitenkaaskroketjes in 3 tot 5 minuten goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier.

Tip: Serveer de geitenkaaskroketjes met zoete chilisaus, appelstroop en/of truffelmayonaise of super-de-luxe op een bedje van gekarameliseerde uien en een balsamico dressing.

Eet smakelijk! 

Benieuwd naar meer lekkere recepten met geitenzuivel? Bekijk ze hier!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT