info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Romige Risotto met Geitenkaas

“Het is bijna niet mogelijk om deze risotto met erwten en geitenkaas te weerstaan, vooral als je een hap neemt met knapperige buikspek!”, aldus beroemde chef Jamie Oliver. En we geven toe, deze Italiaanse klassieker is ook wel erg lekker, vullend en makkelijk te maken!

Ingrediënten (voor 4 personen) 

  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 25 gr boter
  • ½ ui, fijngehakt
  • 100 gr doorregen plakken bacon, gesneden in dunne reepjes
  • 1 bosje verse tijm
  • 400 gr risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 200 gr diepvrieserwten
  • 100 gr kruimige geitenkaas
  • 75 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Recept Romige Risotto met Geitenkaas 

  1. Verwarm de bouillon in een pannetje. 
  2. Verhit de boter in een andere pan, voeg dan de ui, spek en tijm toe en bak ongeveer 8 minuten tot de ui zacht is maar niet gekleurd. 
  3. Voeg de rijst toe en zet het vuur hoger zodat het bijna gebakken wordt.
  4. Na een minuutje ziet de rijst er wat glazig uit. Voeg de witte wijn al roerend toe. 
  5. Voeg nu een soeplepel verwarmde bouillon en een snufje zout toe. Zet het vuur laag en laat het mengsel redelijk hoog sudderen. Blijf soeplepels bouillon toevoegen en blijf constant roeren.  Laat elke lepel bouillon volledig opnemen voordat je de volgende toevoegt.
  6. Voeg de erwten toe. 
  7. Goed doorroeren tot de rijst zacht is maar nog wel een beetje bite heeft.  Breng het op smaak met zout en peper.
  8. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geitenkaas en de Parmezaanse kaas erdoor. Strooi de overgebleven geitenkaas over het bord na het opdienen.
  9. Eet smakelijk! 

Tip: Om een vegetarische risotto te maken laat je de spekjes weg en gebruik je groentebouillon. 

Meer lekkere recepten met geitenzuivel vind je hier!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT