info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Toetje in een glaasje

Toetje in een glaasje

Krijg je eters? En ben je opzoek naar een lekker toetje, maar heb je niet zoveel tijd om het voor te bereiden? Zoek dan niet langer, want dan is dit toetje ideaal! Ook lekker en makkelijk voor de feestdagen die er langzaam weer aan zitten te komen. 

Wat heb je nodig voor 4 toetjes?

  • 4 mooie glaasjes om het toetje in te presenteren
  • 500 á 600 gram geitenyoghurt
  • 12 lange vingers
  • Aardbeien (verse zijn natuurlijk het lekkerste, maar kan ook uit de vriezer)
  • Poedersuiker
  • 4 takjes munt

Snijd de aardbeien in partjes en breek alvast vier ‘roosjes’ van de munt af. Pak de mooie serveerglaasjes erbij. In ieder glaasje doe je nu 1 eetlepel geitenyoghurt. Daarna breek je de lange vingers in kleine stukjes en verdeel vervolgens 1 gebroken lange vinger over de eetlepel yoghurt. Hier strooi je wat poedersuiker op en dan maak je deze eerste laag af met wat aardbeien. Deze volgorde herhaal je nog een keer. Dus eerst een eetlepel yoghurt, dan weer een gebroken lange vinger, vervolgens poedersuiker en afsluiten met aardbeien. Het kan zijn dat je glaasjes nu goed gevuld zijn. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je nog een laag maken. Het geheel top je af met een roosje munt. Dit zorgt voor een frisse smaak in combinatie met de geitenyoghurt.

Nog meer inspiratie? Bekijk dan eens onze receptenpagina of volg ons op social media!

recepten

American pancakes met geitenyoghurt

American Pancakes met Geitenyoghurt

3 x Oranje gerechten met geitenzuivel

Tosti Uit Pauline's keuken

Geitenkaastosti met advocado – Uit Pauline’s Keuken

Del Monte salade perzik

Gegrilde perzik salade met geitenkaas en balsamico-honing dressing

Geitenkaas - Uit Pauline's keuken

Mini quiches met zachte geitenkaas – Uit Pauline’s keuken

Sandwich met geitenkaas en geroosterde wortel

Salade met zachte geitenkaas, parmaham en gegrilde perzik

Panna cotta met geitenmelk en geitenyoghurt van Laura’s Bakery

Geitenkaasfondue met truffel van The Lemon Kitchen