info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Gegrilde aubergine met geitenyoghurt

Gegrilde aubergine met geitenyoghurt

Aubergine, een groente die in de Nederlandse keuken nog niet zo vaak gebruikt wordt. Jammer, want aubergine is eigenlijk een heel makkelijk product. Je kunt het bijvoorbeeld verwerken in moussaka, baba ganousj of grillen. Voor dat laatste hebben we hieronder een lekker recept!

Wat heb je nodig?

  • 1 aubergine per persoon
  • Goede olijfolie
  • Peper en zout
  • Geitenyoghurt
  • Koriander

Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Maak met de punt van een mes een ruitvorm in het vruchtvlees van de aubergine. Dit zorgt ervoor dat de aubergines makkelijker gaar worden. Smeer de aubergines in met olijfolie en strooi er vervolgens wat peper en zout overheen. Laat dit even intrekken. 

Klop ondertussen de geitenyoghurt wat luchtig. Is deze erg dik? Voeg er dan een eetlepel water aan toe, zodat je een soort dressing krijgt. Nu kan er gegrild worden! Dit kan op de barbecue, in een grillpan of een grillapparaat. Grill de gehalveerde aubergines aan beide kanten, zodat ook de schil goed gaar wordt. Zodra je de aubergines allemaal gegrild hebt, verdeel je ze over de borden of leg je ze op een grote schaal. Schep nu een eetlepel geitenyoghurt op iedere gehalveerde aubergine. Top het geheel af met wat fijngehakte koriander. Ben je geen fan van koriander? Verse peterselie of bieslook zijn goede alternatieven om het gerecht af te maken.

Ben je opzoek naar meer gerechten met geitenzuivel? Neem dan eens een kijkje op onze receptenpagina, Facebook of Instagram!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT