info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Luxe borrelplank met harde geitenkaas van Luukskitchen

Wat is het toch lekker om een luxe borrelplank te serveren met harde geitenkaas. Luuk van Merwijk van Luukskitchen deelt tips en inspiratie voor een luxe borrelplank!

Harde geitenkaas smaak lekker mild en net weer wat anders dan een zachte geitenkaas. Luuk: “Ik vind de smaak persoonlijk toegankelijker en past daarom perfect op een luxe borrelplank. Kies wat je lekker vindt en vul de borrelplank rijkelijk met verse groente, dips, nootjes en toastjes. Je maakt het dus zo groots als je zelf wilt. Onderaan deze blog vind je nog wat meer inspiratie, mocht je nog meer lekkere recepten willen gebruiken.”

Wat heb je nodig voor een luxe borrelplank?

  • 250 gr harde geitenkaas
  • 50 gr ongezouten noten
  • 100 gr geraspte wortels
  • 1 komkommer
  • 100 gr cherrytomaten
  • 75 gr verse guacamole
  • 1 potje vijgenchutney of perenstroop

Bereiding

  • Was de groente en schil de wortels. Snijd de komkommer in plakjes en leg samen met de cherrytomaten en wortels op de borrelplank.
  • Snijd de harde geitenkaas in blokjes en serveer erbij. Lekker met de chutney.
  • Garneer de borrelplank met ongezouten noten, guacamole, vijgenchutney en vers brood of toast. Kies dus wat je lekker vindt voor erbij.

Extra tips van Luuk

Luuk kiest bij deze borrelplank voor ongezouten noten, maar je kun ook kiezen voor gekruide nootjes. Bij een borrelplank kun je ook denken aan andere hapjes, bijvoorbeeld uit de airfryer of bepaalde ovensnacks. Lekker met een vers gebakken stokbrood en andere kazen. Denk natuurlijk ook aan een lekker wijntje of een glas prosecco.

Volg Luukskitchen op Facebook, Instagram en Pinterest. Hier vind je meer tips en inspiratie voor heerlijke gerechten! Luuk vindt het erg leuk als je met zijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je hem altijd een privé-bericht sturen. Luuk helpt je graag!

EET SMAKELUUK!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Luukskitchen: hier vind je zijn hele blog.

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT