info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Winterse geitenstoof met pompoen

Met de donkere winterdagen is het heerlijk om thuis te komen en blij te worden van een warme stoofschotel. Gezellig, knus en ook gewoon superlekker. Deze heerlijke geitenstoof is onmisbaar in de koude winter. De pompoen geeft het unieke zoete vleugje die jouw gerecht net even anders maakt. Geitenvlees is mals en daarom perfect voor een stoof. Probeer het nu zelf!

INGREDIËNTEN WINTERSE GEITENSTOOF MET POMPOEN (4 PERSONEN)

  • 1,5 kg geitenvlees
  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 400 gram pompoen
  • 3 eetlepels complete seasoning kruidenmix
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 4 takjes tijm
  • Snufje peper en zout
  • 1,5 liter kokend water

RECEPT WINTERSE GEITENSTOOF MET POMPOEN

  1. Snijd het geitenvlees in grote blokjes en bestrooi het met wat zout, peper en de complete seasoning kruidenmix. Laat het vlees een uur marineren in de koelkast. Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Snijd de paprika en de pompoen in blokjes.
  2. Verhit olie in een braadpan en bak hier het geitenvlees in aan. Wanneer het geitenvlees mooi gebakken is haal je het vlees uit de pan en fruit je de knoflook en de ui in het braadvet.
  3. Doe het vlees terug in de pan en voeg hier 1.5 liter water aan toe. Voeg rozemarijn, het laurierblaadje en de tijm toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en stoof het geheel 1,5 uur op laag vuur.
  4. Voeg de paprika en de pompoen toe. Laat dit ca. 15 minuten sudderen. 
  5. Eet smakelijk! Lekker om te serveren met aardappelpuree of rijst.

Klik hier voor meer recepten met geitenvlees!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT