info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, ontdek de bok! Waarom je bokkenvlees een kans moet geven? Naast dat het wel eens beschreven wordt als lamsvlees deluxe omdat het zo zacht smaakt en mals is, is geitenvlees ook nog eens laag in cholesterol en vet. Het heeft een hoog ijzer- en eiwitgehalte en is bovendien nog eens duurzaam ook!   

We hebben speciaal voor jullie 3 heerlijke recepten uitgezocht met bokkenvlees voor een gezonde dosis inspiratie. Heb je geen excuus meer om het niet te proberen! 

  1. Tsigariasto

De Grieken op Kreta weten goed raad met bokkenvlees. Zo is tsigariasto een typisch stoofgerecht en een belangrijk onderdeel van de Kretenzische keuken. Deze eenvoudige doch voedzame maaltijd wordt langzaam gegaard en staat bekend om de explosie van smaak!

2. Geitenrisotto met geitenrack

Geitenrisotto (getrokken in geitenmelk) met Parmezaanse kaas en geitenrack. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Een hoofdgerecht van G.O.A.T. chef Samuel Levie waar geitenzuivel en -vlees gecombineerd worden. Het recept vraagt wat bereidingstijd, maar dat is het zeker waard!

3. Kabritu Stoba

We nemen je graag mee naar de smaakvolle keuken van Curaçao met een recept voor Kabritu Stoba, ook wel bekend als gestoofd geitenvlees. Een heerlijk gerecht met de perfecte balans tussen kruiden, specerijen en mals geitenvlees, langzaam gestoofd tot in de perfectie. 

Weet je niet goed waar je geitenvlees kunt kopen? Wij hebben een lijst samengesteld met adressen! Deze vind je hier. En meer lekkere recepten vind je hier!

recepten

Zomerse geitenkaassalade met aardbeien en walnoten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

MENU |ONTDEK DE GEIT