info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Zoete aardappel met geitenkaas, geroosterde druiven en walnoten

De zoete aardappel is weer in het seizoen! En rara wat past daar goed bij? Juist, geitenkaas! De zoet kruidige smaak en romige textuur van de zoete aardappel en zachte smaak van de geitenkaas werken perfect. Helemaal lekker uit de oven met geroosterde druiven en walnoten. Een herfstig gerecht voor de zoetekauw. Eetse! 

Bereidingstijd: 1 uur

Voorbereiding: 10 min 

Oven: 50 a 55 min 

Ingrediënten (4 porties) 

  • 4 dunne, langwerpige zoete aardappels (150 gr tot 200 gr per stuk) 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 blauwe druiven
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 50 gr gepelde walnoten 
  • Paar takjes verse tijm 
  • Vers gesneden peterselie
  • Peper en zeezout

Recept Zoete aardappel met geitenkaas

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels goed en laat ze even drogen.
  3. Haal ondertussen de blaadjes tijm van de takjes. 
  4. Prik de zoete aardappels in met een vork op wat plekken zodat ze goed garen.
  5. Smeer de zoete aardappels in met olijfolie, peper en zeezout.
  6. Verpak iedere aardappel in aluminiumfolie zodat ze volledig zijn afgesloten.
  7. Leg de aardappel pakketjes op een bakplaat en plaats ze in de voorverwarmde oven.
  8. Was de druiven, even laten drogen, en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en voeg iets meer dan de helft van de tijm toe. Gaar ze 20 minuten in de oven. Dit kan natuurlijk tegelijk met de zoete aardappels.  
  9. Prik na ongeveer 45 minuten even in de aardappels om te kijken of ze zacht en gaar zijn. 
  10. Zodra de aardappels gaar zijn haal je ze voorzichtig uit de oven en de aluminiumfolie. Snijd ze over de lengte open en vul ze met de geroosterde druiven, geitenkaas en walnoten. Strooi vervolgens het laatste beetje tijm over de aardappels. 
  11. Plaats de gevulde zoete aardappels nog 10 minuten in de oven. 
  12. De echte zoetekauw kan er nog voor kiezen wat honing over de zoete aardappels te gieten.
  13. Eet smakelijk! 

Dit recept gemaakt? Of een variant hierop? Deel het op je social media met #ontdekdegeit, dat vinden wij hartstikke leuk!

Ben je toch niet zo’n liefhebber van zoete aardappel met geitenkaas? Check dan hier onze andere recepten met geitenzuivel.

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT