info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Flammkuchen met geitenkaas

Flammkuchen met geitenkaas en spek

Heb jij al eens Duitse flammkuchen gegeten? Dit knapperige, flinterdunne, pizza-achtige gerecht heb je verrassend snel op tafel staan. Deze flammkuchen met geitenkaas en spek is ook leuk om samen met kinderen te maken!

INGREDIËNTEN VOOR ÉÉN FLAMMKUCHEN

  • 7 g droge gist (zakje)
  • 300 g bloem
  • 1 tl zout
  • 150 ml lauwwarm water
  • 150 gerookt ontbijtspek
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g volle kwark
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 3 uien
  • 100 g geitenkaas

BEREIDING

Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed het geheel tot een soepel deeg en dek de kom af met een schone, vochtige theedoek. Laat het deeg 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd het ontbijtspek in zo dun mogelijke reepjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol hierop het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en het zout. Verdeel vervolgens dit mengsel over het deeg. Snijd de ui in ringen en bedek het deeg gelijkmatig met het spek en de ui. Kruimel of snijd de geitenkaas in stukjes, en strooi deze rijkelijk over het deeg. Bak de flammkuchen met geitenkaas ca. 6 minuten in het midden van de oven.

Zin om nog vaker aan de slag te gaan met geitenzuivel? Bekijk dan hier nog meer recepten!

recepten

Burrito’s met Geitenkaas en Pompoen

Hartige Taart met Pastinaak, Aardappel, Geitenkaas en Pittige Honing

Warme geitenkaas met stokbrood

Romige zalm met geitenkaas en spinazie

Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, walnoot en spinaziepesto

Verfrissend broodje geitenkaas met walnoot, honing en appel

Zoete aardappel met geitenkaas, geroosterde druiven en walnoten

5x inspiratie voor je kerstdiner

saté kambing

Saté Kambing: Indonesische Geitensaté met Citroen