info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Pannenkoek geitenmelk

Pannenkoeken met geitenmelk

Of je nu houdt van pannenkoeken met kaas, stroop, fruit of een boerenpannenkoek met groenten… de allerlekkerste pannenkoeken maak je zelf, met dit makkelijke recept voor pannenkoeken met geitenmelk.

INGREDIËNTEN

  • 500 ml geitenmelk
  • 250 gram bloem
  • 2 grote eieren
  • zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie
  • roomboter om te in te bakken
  • eventueel een beetje bruin bier

BEREIDING

Mix de bloem met het zout, de vanillesuiker en de geitenmelk. Voeg vervolgens al roerend de eieren toe aan dit mengsel. Als je een glad mengsel hebt, doe je er een scheutje olijfolie door. En voor de liefhebbers ook een scheut bruin bier. Voeg naar wens wat extra bloem of melk toe om het beslag wat dikker of dunner te maken.

Verwarm tot slot een koekenpan en doe er een klontje boter in. Laat de pan goed heet worden voordat je de pannenkoeken gaat bakken.. Smullen maar!

Eet smakelijk!

Enthousiast geworden over dit gerecht? Probeer ook andere gerechten met geitenzuivel: klik hier!

recepten

Burrito’s met Geitenkaas en Pompoen

Hartige Taart met Pastinaak, Aardappel, Geitenkaas en Pittige Honing

Warme geitenkaas met stokbrood

Romige zalm met geitenkaas en spinazie

Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, walnoot en spinaziepesto

Verfrissend broodje geitenkaas met walnoot, honing en appel

Zoete aardappel met geitenkaas, geroosterde druiven en walnoten

5x inspiratie voor je kerstdiner

saté kambing

Saté Kambing: Indonesische Geitensaté met Citroen