info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Pannenkoek geitenmelk

Pannenkoeken met geitenmelk

Of je nu houdt van pannenkoeken met kaas, stroop, fruit of een boerenpannenkoek met groenten… de allerlekkerste pannenkoeken maak je zelf, met dit makkelijke recept met geitenmelk.

INGREDIËNTEN

  • 500 ml geitenmelk
  • 250 gram bloem
  • 2 grote eieren
  • zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie
  • roomboter om te in te bakken
  • eventueel een beetje bruin bier

BEREIDING

Mix de bloem met het zout, de vanillesuiker en de geitenmelk. Voeg vervolgens al roerend de eieren toe aan dit mengsel. Als je een glad mengsel hebt, doe je er een scheutje olijfolie door. En voor de liefhebbers ook een scheut bruin bier. (Voeg indien nodig wat extra bloem of melk toe om het beslag wat dikker of dunner te maken.)

Verwarm tot slot een koekenpan en doe er een klontje boter in. Laat de pan goed heet worden voordat je de pannenkoeken gaat bakken.. en bakken maar!

Eet smakelijk!

Enthousiast geworden over dit gerecht? Probeer ook andere gerechten met geitenzuivel; klik hier!

recepten

5 x inspiratie voor een tosti geitenkaas

Nagerecht

Nagerecht: Mousse van geitenyoghurt met verse pruimen

Hoofdgerecht

Hoofdgerecht: Geitenrisotto

Voorgerecht

Voorgerecht: Salade met oude geitenkaas en bietjes

3 x combinatie geitenkaas en fruit

5 x borrelhapjes met geitenkaas

soorten geitenzuivel

Soorten geitenzuivel

2 x ijskoffie met geitenmelk

gevulde dadels met geitenkaas

Dadels gevuld met geitenkaas