
Pasta met geitenkaas en pompoensaus
Dit is een echt vegetarisch feel good recept. Het bevat namelijk de gouden combinatie: pasta met kaas. Of nog beter: pasta met geitenkaas. En in dit geval ook nog met een heerlijke pompoensaus. Zeker weten dat het je op een sombere dag opvrolijkt! Je hebt hem ook nog eens in een half uur op tafel staan. Ideaal!
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 800 gram pompoenblokjes (vers of pompoenblokjes uit de diepvries)
- 250 ml kookroom
- 300 g penne pasta
- 300 g geitenkaas naturel
- 2 handjes vol verse platte peterselie
Bereiding
Breng in een pan ruim water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes gaar. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pompoenblokjes af als ze gaar zijn en meng ze met de kookroom, de helft van de geitenkaas en een snuf peper en zout. Maak hier vervolgens een gladde saus van door het te mixen in een blender of met een staafmixer.
Giet de penne af en zet de pan terug op het (lage) vuur. Roer hier de pompoensaus doorheen. Verdeel de penne over de borden en maak af met de rest van de geitenkaas en de peterselie.
Eet smakelijk!
Niet zo’n liefhebber van pasta met geitenkaas? Check hier andere recepten met geitenzuivel.
recepten
All rights reserved 2023 Duurzame geitenzuivelketen®