info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Pasta met pompoensaus en geitenkaas

Pasta met geitenkaas en pompoensaus

Dit is een echt vegetarisch feel good recept. Het bevat namelijk de gouden combinatie: pasta met kaas. Of nog beter: pasta met geitenkaas. En in dit geval ook nog met een heerlijke pompoensaus. Zeker weten dat het je op een sombere dag opvrolijkt! Je hebt hem ook nog eens in een half uur op tafel staan. Ideaal!

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  •       800 gram pompoenblokjes (vers of pompoenblokjes uit de diepvries)
  •       250 ml kookroom
  •       300 g penne pasta
  •       300 g geitenkaas naturel
  •       2 handjes vol verse platte peterselie

Bereiding

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes gaar. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pompoenblokjes af als ze gaar zijn en meng ze met de kookroom, de helft van de geitenkaas en een snuf peper en zout. Maak hier vervolgens een gladde saus van door het te mixen in een blender of met een staafmixer.

Giet de penne af en zet de pan terug op het (lage) vuur. Roer hier de pompoensaus doorheen. Verdeel de penne over de borden en maak af met de rest van de geitenkaas en de peterselie.

Eet smakelijk!

Niet zo’n liefhebber van pasta met geitenkaas? Check hier andere recepten met geitenzuivel.

recepten

Bokjesvlees met verse kruiden en witte wijn

3x Verfrissend Dessert met Geitenzuivel

Zomerse salade met Geitenkaas

pasta met geitenkaas

Romige Pasta met Geitenkaas en tomaten

Aardbeienmilkshake met geitenmelk

bokkenvlees verkooppunten

Gegrilde geitenrack met wildeknoflookpesto

Hamburger met bacon, geitenkaas en gekarameliseerde ui

Pizza Geitenkaas

Pizza met geitenkaas, zongedroogde tomaten en artisjokharten

American pancakes met geitenyoghurt

American Pancakes met Geitenyoghurt