info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Flapjes met geitenkaas, appel en noten

Flapjes met geitenkaas, appel en noten

De ideale traktatie of amuse: flapjes. Bijvoorbeeld deze flapjes met geitenkaas, appel en noten. Deze flapjes zijn zowel warm als koud lekker. Hoewel ze zo lekker zijn dat er waarschijnlijk niets overblijft…

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 10 stuks 

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 1 zoetzure appel
  • 10 theelepels honing
  • 8 gekraakte walnoten
  • 1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden voor heteluchtoven). Haal de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat deze een beetje ontdooien. Verkruimel of stamp de walnoten, schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Verkruimel de geitenkaas en voeg deze toe aan de appel en de walnoten.Voeg hierna de honing toe en meng het geheel door elkaar. Snijd elk bladerdeegplakje diagonaal doormidden, zodat je 10 kleine driehoekjes krijgt.

Verdeel het mengsel over de helft van ieder driehoekje, vouw de velletjes dubbel en druk de randjes een beetje aan met een vork of met je vingers. Bestrijk de bladerdeeghapjes met het losgeklopte ei en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Tip!

Koud zijn deze flapjes met geitenkaas ook erg lekker, dus je kunt ze gerust een dag van tevoren maken.

Meer inspiratie voor koken met geitenzuivel? Hier vind je meer recepten.

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT