info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Pizza met geitenkaas, champignons en rode ui

Pizza. Wie kan daar nou nee tegen zeggen? En dat lukt bij deze pizza met geitenkaas al helemaal niet! Je kunt er in dit geval voor kiezen om zelf een pizzadeeg te maken, of een kant- en klaar deeg te kopen. Door de goede vulling zal ‘ie in ieder geval goed smaken! Voor het gemak hebben wij gekozen voor een kant- en klaar deeg, wel zo snel.

 

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten voor één bakplaat

  • 125g verse geitenkaas
  • Geraspte kaas
  • 1 rol kant- en klaar pizzadeeg
  • Olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 bakje champignons (à 250g)
  • 1 rode ui
  • Verse basilicumblaadjes
  • Zout en peper

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pizzadeeg af op het bakpapier. Maak van het deeg twee pizza’s. Besprenkel de olijfolie over het deeg en bestrooi het met de fijngehakte knoflook. Snijd de rode ui in kleine stukjes en verdeel ze over de pizza’s. Doe dit ook met de champignons. Verkruimel er tot slot de geitenkaas over. Bak de pizza’s in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Voeg peper en zout toe naar smaak. Maak de pizza’s af met de geraspte (geiten)kaas en verse basilicumblaadjes.  

Buon appetito!

 

Inspiratie nodig voor andere gerechten met geitenzuivel? Kijk hier!

recepten

Gevulde paprika’s met geitenkaas

Salade met geitenkaas, gamba’s en avocado

Pizza met geitenkaas, champignons en rode ui

Flapjes met geitenkaas, appel en noten

Pasta met geitenkaas en pompoensaus

Pannenkoek geitenmelk

Pannenkoeken met geitenmelk