info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Pizza met geitenkaas, champignons en ui

Pizza met geitenkaas, champignons en rode ui

Pizza. Wie kan daar nou nee tegen zeggen? En dat lukt bij deze pizza met geitenkaas al helemaal niet! Je kunt er in dit geval voor kiezen om zelf pizzadeeg te maken, of een kant en klaar deeg te kopen. Voor het gemak hebben wij gekozen voor een kant en klaar deeg, wel zo snel.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor één bakplaat

  • 125g verse geitenkaas
  • geraspte kaas
  • 1 rol kant- en klaar pizzadeeg
  • olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 bakje champignons (à 250g)
  • 1 rode ui
  • verse basilicumblaadjes
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pizzadeeg af op het bakpapier. Maak van het deeg twee pizza’s. Besprenkel de olijfolie over het deeg en bestrooi het met de fijngehakte knoflook. Snijd de rode ui in kleine stukjes en verdeel ze over de pizza’s. Doe dit ook met de champignons. Verkruimel er tot slot de geitenkaas over. Bak de pizza met geitenkaas in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Voeg peper en zout toe naar smaak. Maak de pizza’s af met de geraspte (geiten)kaas en verse basilicumblaadjes.  

Buon appetito! Inspiratie nodig voor andere gerechten met geitenzuivel? Kijk hier!

recepten

Burrito’s met Geitenkaas en Pompoen

Hartige Taart met Pastinaak, Aardappel, Geitenkaas en Pittige Honing

Warme geitenkaas met stokbrood

Romige zalm met geitenkaas en spinazie

Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, walnoot en spinaziepesto

Verfrissend broodje geitenkaas met walnoot, honing en appel

Zoete aardappel met geitenkaas, geroosterde druiven en walnoten

5x inspiratie voor je kerstdiner

saté kambing

Saté Kambing: Indonesische Geitensaté met Citroen