info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Salade met geitenkaas, gamba's en avocado

Salade met geitenkaas, gamba’s en avocado

Is het tijd om weer wat gezonder te eten? Met deze simpele maar heerlijke salade met geitenkaas gaat dat zeker lukken. En lekker dat ‘ie is! Eet smakelijk.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 12 grote gamba’s: kopjes verwijderen, staart ongepeld laten
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 2 eetlepels citroensap (vers)
  • 1 eetlepel extra virgin olijfolie en extra olie voor afwerking salade
  • grof zeezout
  • 75 gram geitenkaas
  • 100 gram waterkers
  • 100 gram erwtenscheuten
  • 1 avocado, in gelijke stukjes gesneden
  • 1 theelepel gemalen rode peper
  • 1 eetlepel fijn geraspte citroenschil

Bereiding

Voeg de gamba’s, knoflook, 1 eetlepel citroensap, de olijfolie en wat zout in een grote kom en schep deze om zodat alle smaken met elkaar in contact komen en laat dit 10 minuten rusten.

Verhit een pan op hoog vuur en bak de garnalen 1 à 2 minuten per kant totdat ze gaar en lichtbruin van kleur zijn.

Verdeel de waterkers, de erwtenscheuten, de avocado en de gamba’s over 2 borden en strooi hier de geitenkaas kruimels en de rode peper overheen. Besprenkel de borden tenslotte met de citroensap en enkele druppels olijfolie en garneer met de geraspte citroenschil.

Zin in geitenkaas maar geen zin in een salade? Ontdek hier meer recepten met geitenkaas.

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT