info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Salade met geitenkaas, gamba’s en avocado

Ook zo’n heerlijk luie vakantie gehad, met veel etentjes? Tijd om weer wat gezonder te eten! Met deze simpele maar heerlijke salade met geitenkaas gaat dat zeker lukken. En lekker dat ‘ie is! Eet smakelijk.

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 12 grote gamba’s: kopjes verwijderen, staart ongepeld laten
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 2 eetlepels citroensap (vers)
  • 1 eetlepel extra virgin olijfolie en extra olie voor afwerking salade
  • grof zeezout
  • 75 gram geitenkaas
  • 100 gram waterkers
  • 100 gram erwtenscheuten
  • 1 avocado, in gelijke stukjes gesneden
  • 1 theelepel gemalen rode peper
  • 1 eetlepel fijn geraspte citroenschil

 

Bereiding

Voeg de gamba’s, knoflook, 1 eetlepel citroensap, de olijfolie en wat zout in een grote kom en schep deze om zodat alle smaken met elkaar in contact komen en laat dit 10 minuten rusten.

Verhit een pan op hoog vuur en bak de garnalen 1 à 2 minuten per kant totdat ze gaar en lichtbruin van kleur zijn.

Verdeel de waterkers, de erwtenscheuten, de avocado en de gamba’s over 2 borden en strooi hier de geitenkaas kruimels en de rode peper overheen. Besprenkel de borden tenslotte met de citroensap en enkele druppels olijfolie en garneer met de geraspte citroenschil.

 

Zin in geitenkaas maar geen zin in een salade? Ontdek hier meer recepten met geitenkaas.

recepten

Gevulde paprika’s met geitenkaas

Salade met geitenkaas, gamba’s en avocado

Pizza met geitenkaas, champignons en rode ui

Flapjes met geitenkaas, appel en noten

Pasta met geitenkaas en pompoensaus

Pannenkoek geitenmelk

Pannenkoeken met geitenmelk