Salade met geitenkaas, gamba’s en avocado
Is het tijd om weer wat gezonder te eten? Met deze simpele maar heerlijke salade met geitenkaas gaat dat zeker lukken. En lekker dat ‘ie is! Eet smakelijk.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
- 12 grote gamba’s: kopjes verwijderen, staart ongepeld laten
- 1 teentje knoflook, gekneusd
- 2 eetlepels citroensap (vers)
- 1 eetlepel extra virgin olijfolie en extra olie voor afwerking salade
- grof zeezout
- 75 gram geitenkaas
- 100 gram waterkers
- 100 gram erwtenscheuten
- 1 avocado, in gelijke stukjes gesneden
- 1 theelepel gemalen rode peper
- 1 eetlepel fijn geraspte citroenschil
Bereiding
Voeg de gamba’s, knoflook, 1 eetlepel citroensap, de olijfolie en wat zout in een grote kom en schep deze om zodat alle smaken met elkaar in contact komen en laat dit 10 minuten rusten.
Verhit een pan op hoog vuur en bak de garnalen 1 à 2 minuten per kant totdat ze gaar en lichtbruin van kleur zijn.
Verdeel de waterkers, de erwtenscheuten, de avocado en de gamba’s over 2 borden en strooi hier de geitenkaas kruimels en de rode peper overheen. Besprenkel de borden tenslotte met de citroensap en enkele druppels olijfolie en garneer met de geraspte citroenschil.
Zin in geitenkaas maar geen zin in een salade? Ontdek hier meer recepten met geitenkaas.
recepten
All rights reserved 2024 Duurzame geitenzuivelketen®