info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Gevulde paprika’s met geitenkaas

Gevulde paprika’s met geitenkaas

Gevulde paprika’s met geitenkaas zijn ideaal voor bij de borrel, als tapa of als je visite verwacht. In dit recept worden snoeppaprika’s gebruikt, omdat deze lekker makkelijk te vullen zijn en er fleurig uitzien. In dit recept gebruiken we smeerbare geitenkaas. Mocht jouw supermarkt die niet hebben, vul ze dan met gewone geitenkaas.

Ingrediënten voor 8 hapjes

  • 125 gram smeerbare geitenkaas
  • 4 (snoep-) paprika’s
  • grove broodkruim
  • 2 el verse bieslook (gehakt)
  • 4 tl olijfolie
  • peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180⁰C. Was de paprikaatjes en halveer ze door ze over de de lengte te snijden. Verwijder de zaadlijst. Leg de paprika’s op een bakplaat en besprenkel ze met 2 theelepels olijfolie. Smeer de geitenkaas spread of brokkel vaste geitenkaas in de paprika’s. Doe de grove broodkruim in een bakje, en druk de paprika’s met geitenkaas er even in zodat de broodkruim blijft plakken. Besprenkel de gevulde paprika’s met geitenkaas met de laatste 2 theelepels olijfolie en zet ze ongeveer 10 minuutjes in de oven. Garneer ze tot slot met de gehakte bieslook en met wat gemalen peper.

Geitenkaas over? Bekijk hier recepten om de rest te gebruiken.

recepten

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

Geiten over de grens – Spanje: Mel i Mato

Geitenkaas met seizoensfruit

Verfrissende drankjes met geitenzuivel voor in de zomer

Geiten over de grens – VK: Scones met blauwe bessen

Vegetarische lasagne met geitenkaas

Geiten over de grens – Griekenland: Tsigariasto

MENU |ONTDEK DE GEIT