info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Gevulde paprika’s met geitenkaas

Dit recept is ideaal voor bij een borrel ‘s avonds, bij tapas, of als je visite verwacht. In dit recept worden snoeppaprika’s gebruikt, omdat deze lekker makkelijk te vullen zijn en er fleurig uitzien. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van smeerbare geitenkaas. Mocht jouw supermarkt die niet hebben, vul ze dan met gewone geitenkaas. Geniet van je paprika’s met geitenkaas!

 

Ingrediënten voor 8 hapjes

  • 125g smeerbare geitenkaas
  • 4 (snoep-) paprika’s
  • Grove broodkruim
  • 2el verse bieslook (gehakt)
  • 4tl olijfolie
  • Peper

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180⁰C. Was de paprikaatjes en halveer ze door ze over de de lengte te snijden. Verwijder de zaadlijst. Leg de paprika’s op een bakplaat en besprenkel ze met 2tl olijfolie. Smeer de geitenkaas spread of brokkel vaste geitenkaas in de paprika’s. Doe de grove broodkruim in een bakje, en druk de paprika’s met geitenkaas er even in zodat de broodkruim blijft plakken. Besprenkel de paprikaatjes met de laatste 2tl olijfolie en zet ze ongeveer 10 minuutjes in de oven. Garneer ze tot slot met de gehakte bieslook en met wat gemalen peper.

 

Geitenkaas over? Bekijk hier recepten om de rest te gebruiken.

 

recepten

Gevulde paprika’s met geitenkaas

Salade met geitenkaas, gamba’s en avocado

Pizza met geitenkaas, champignons en rode ui

Flapjes met geitenkaas, appel en noten

Pasta met geitenkaas en pompoensaus

Pannenkoek geitenmelk

Pannenkoeken met geitenmelk