info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Gevulde paprika’s met geitenkaas

Gevulde paprika’s met geitenkaas

Gevulde paprika’s met geitenkaas zijn ideaal voor bij de borrel, als tapa of als je visite verwacht. In dit recept worden snoeppaprika’s gebruikt, omdat deze lekker makkelijk te vullen zijn en er fleurig uitzien. In dit recept gebruiken we smeerbare geitenkaas. Mocht jouw supermarkt die niet hebben, vul ze dan met gewone geitenkaas.

Ingrediënten voor 8 hapjes

  • 125 gram smeerbare geitenkaas
  • 4 (snoep-) paprika’s
  • grove broodkruim
  • 2 el verse bieslook (gehakt)
  • 4 tl olijfolie
  • peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180⁰C. Was de paprikaatjes en halveer ze door ze over de de lengte te snijden. Verwijder de zaadlijst. Leg de paprika’s op een bakplaat en besprenkel ze met 2 theelepels olijfolie. Smeer de geitenkaas spread of brokkel vaste geitenkaas in de paprika’s. Doe de grove broodkruim in een bakje, en druk de paprika’s met geitenkaas er even in zodat de broodkruim blijft plakken. Besprenkel de gevulde paprika’s met geitenkaas met de laatste 2 theelepels olijfolie en zet ze ongeveer 10 minuutjes in de oven. Garneer ze tot slot met de gehakte bieslook en met wat gemalen peper.

Geitenkaas over? Bekijk hier recepten om de rest te gebruiken.

recepten

Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, spinazie en walnoot

3 x recept paasontbijt

3 x recept met geitenzuivel voor het paasontbijt

Havermout met peer en geitenmelk

Havermout met geitenmelk en peer

Pizza met geitenkaas

Pizza met geitenkaas en aardbei

Wentelteefjes met geitenyoghurt

Wentelteefjes met geitenmelk

5 x inspiratie voor een tosti met geitenkaas

5 x inspiratie voor een tosti geitenkaas

Mousse van geitenyoghurt met pruimen

Mousse van geitenyoghurt met pruimen

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Geitenrisotto met geitenrack

Voorgerecht salade met oude geitenkaas

Salade oude geitenkaas en bietjes