info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Geitenkaas-cheesecake met dadelbodem

Deze geitenkaas-cheesecake met dadelbodem is origineel en veelzijdig! De cheesecake is hartig, maar toch ook weer zoet door de honing. Maak hem als dessert bij een etentje, voor op een borrelplank of als high tea hapje! Deze cheesecake is super makkelijk te maken en ziet er ook nog
eens prachtig uit.

INGREDIENTEN VOOR EEN TAART, 8 PUNTJES

  • 150g zachte dadels – zo’n 7 stuks
  • 100g havermout
  • snufje zout
  • 300g zachte geitenkaas
  • 100g honing – een goede kwaliteit honing is een aanrader. Hoe lekkerder de honing, hoe smaakvoller de taart.
  • 150g crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 takjes verse tijm

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bekleed de bodem van een kleine springvorm van 18 centimeter met bakpapier en begin met de bodem. Ontpit de dadels en prak ze met een vork tot een puree. Zijn de dadels die je gebruikt wat hard? Laat ze dan eerst een half uurtje weken in een kommetje water. Prak de havermout door de dadelpuree en kneed verder met de hand tot je een samenhangend deeg hebt. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan.

Mix de geitenkaas met de honing in een keukenmachine. Voeg daarna de crème fraîche en de eieren een voor een toe en mix verder. Haal de blaadjes van de twee takjes tijm en meng ze door het beslag. Schenk alles in de taartvorm en bak de taart in 40 tot 50 minuten in het midden van de oven. De taart is klaar als alleen het midden nog licht wiebelig is. Laat de taart even afkoelen en zet hem vervolgens minimaal drie uur in de koelkast. Wanneer de taart is afgekoeld kun je hem serveren met honing en een takje tijm.

recepten

Geitenkaasloempia’s

Geitenkaas-cheesecake met dadelbodem

Gevulde paprika’s met geitenkaas

Salade met geitenkaas, gamba’s en avocado

Pizza met geitenkaas, champignons en rode ui

Flapjes met geitenkaas, appel en noten