info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Geitenkaasloempia's

Geitenkaasloempia’s

Deze geitenkaasloempia’s zijn perfect voor een avondje borrelen of als bijgerecht voor het avondeten. Ze zijn makkelijk te maken en smaken het allerlekkerst met de zelfgemaakte chilisaus. 

Bereidingstijd: 20 minuten

INGREDIENTEN

  • 125g geitenkaas met honing
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 6 vellen filodeeg
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 ml rijstazijn
  • 200 ml honing
  • 5 cm gemberwortel
  • 0,5 tl zout

BEREIDING

Hak de cashewnoten, de rozemarijn en de tijm fijn met een scherp mes. Rol de geitenkaas door het mengsel en maak er met je handen een rolletje van. Snijd het filodeeg op maat en vouw de loempia’s. Pak hiervoor een vel en leg deze met een punt naar je toe. Vouw deze over de geitenkaas en rol het op tot iets over de helft van het vel. Vouw dan de linker- en rechterpunt naar binnen en rol verder. Maak het laatste puntje iets nat met water en druk aan. Bak de geitenkaasloempia’s in zonnebloemolie op 180 graden in enkele minuten mooi goudbruin.

Voor de chilisaus

Hak de teentjes knoflook fijn en snijd de rode chilipeper in ringetjes. Rasp de gemberwortel. Fruit de knoflook, chilipeper en gember aan in een pan met olijfolie. Voeg de rijstazijn, honing en het zout toe. Breng vervolgens het geheel aan de kook en laat het inkoken tot de saus stroperig wordt. Laat even afkoelen en giet een beetje saus over de verse loempia’s.

Geitenkaas over? Hier vind je meer heerlijke recepten of neem een kijkje op onze Instagram of Facebook voor meer inspiratie en weetjes!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT