info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Geitenkaasloempia’s

Deze loempia’s met een vulling van geitenkaas zijn perfect voor een avondje borrelen of als bijgerecht voor het avondeten. Ze zijn makkelijk te maken en smaken het beste met de zelfgemaakte chilisaus. 

Bereidingstijd: 20 minuten

INGREDIENTEN

  • 125g geitenkaas met honing
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 6 vellen filodeeg
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 ml rijstazijn
  • 200 ml honing
  • 5 cm gemberwortel
  • 0,5 tl zout

BEREIDING

Hak de cashewnoten, de rozemarijn en de tijm fijn met een scherp mes. Rol de geitenkaas door het mengsel en maak er met je handen een rolletje van. Snijd het filodeeg op maat en vouw de loempia’s. Pak hiervoor een vel en leg deze met een punt naar je toe. Vouw deze over de geitenkaas en rol het op tot iets over de helft van het vel. Vouw dan de linker- en rechterpunt naar binnen en rol verder. Maak het laatste puntje iets nat met water en druk aan. Bak de loempia’s in zonnebloemolie op 180 graden in enkele minuten mooi goudbruin.

Voor de chilisaus

Hak de teentjes knoflook fijn en snijd de rode chilipeper in ringetjes. Rasp de gemberwortel. Fruit de knoflook, chilipeper en gember aan in een pan met olijfolie. Voeg de rijstazijn, honing en het zout toe. Breng vervolgens het geheel aan de kook en laat het inkoken tot de saus stroperig wordt. Laat even afkoelen en giet een beetje saus over de verse loempia’s.

recepten

smoothie bowl met geitenyoghurt

Smoothie bowl met geitenyoghurt

3_geitenzuivel_inspiratie_pasen

3 x geitenzuivel-inspiratie voor een lekker paasontbijt!

Hartige kaassoezen

Hummus van rode biet en geitenkaas

Geitenkaasloempia’s

Geitenkaas-cheesecake met dadelbodem