info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Hummus van rode biet en geitenkaas

Hummus van rode biet en geitenkaas

Een origineel maar makkelijk gerecht wat perfect past op jouw borrelplank! Deze hummus van rode biet en geitenkaas fleurt jouw borrelplank niet alleen op maar de combinatie van deze ingrediënten is ook nog eens ontzettend lekker om groenten in te dippen of om op een toastje te smeren. Een lekkere, kleurrijke toevoeging dus!

INGREDIËNTEN VOOR EEN BAKJE HUMMUS

  • 1 blik kikkererwten
  • 150 gram gekookte bieten
  • 3 eetlepels witte tahin
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels zout
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 verpakking zachte geitenkaas
  • optioneel: 1 granaatappel

BEREIDING

Doe de kikkererwten in een zeef, spoel ze af en laat ze uitlekken. Pureer de kikkererwten, de gekookte bieten, de tahin en de knoflook in een keukenmachine tot een glad beslag. Voeg het zout, de olie en het citroensap toe terwijl de machine nog draait. Proef de hummus en voeg nog extra zout toe, naar behoefte. Schep de hummus van rode biet in een bakje en schep de zachte geitenkaas er bovenop. Maak de dip af met een topping van granaatappel en je borrel kan beginnen!

Meer borrel inspiratie met geitenkaas vind je in het artikel 5 x borrelhapjes met geitenkaas.

recepten

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

Geiten over de grens – Spanje: Mel i Mato

Geitenkaas met seizoensfruit

Verfrissende drankjes met geitenzuivel voor in de zomer

Geiten over de grens – VK: Scones met blauwe bessen

Vegetarische lasagne met geitenkaas

Geiten over de grens – Griekenland: Tsigariasto

MENU |ONTDEK DE GEIT