info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Hummus van rode biet en geitenkaas

Een origineel maar makkelijk gerecht wat perfect past op jouw borrelplank! Deze hummus fleurt jouw borrelplank niet alleen op maar de combinatie van bieten hummus en geitenkaas is ook nog eens ontzettend lekker om groenten in te dippen of om op toastjes te smeren. Een echte toevoeging dus!

INGREDIËNTEN VOOR EEN BAKJE HUMMUS

  • 1 blik kikkererwten
  • 150 gram gekookte bieten
  • 3 eetlepels witte tahini
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels zout
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 verpakking zachte geitenkaas
  • Optioneel: 1 granaatappel

BEREIDING

Doe de kikkererwten in een zeef, spoel ze af en laat ze uitlekken. Pureer de kikkererwten, de gekookte bieten, de tahini en de knoflook in een keukenmachine tot een glad beslag. Voeg het zout, de olie en het citroensap toe terwijl de machine nog draait. Proef de hummus en voeg nog extra zout toe, naar behoefte. Schep de hummus in een bakje en schep de zachte geitenkaas er bovenop. Maak de dip af met een topping van granaatappel en je borrel kan beginnen!

recepten

smoothie bowl met geitenyoghurt

Smoothie bowl met geitenyoghurt

3_geitenzuivel_inspiratie_pasen

3 x geitenzuivel-inspiratie voor een lekker paasontbijt!

Hartige kaassoezen

Hummus van rode biet en geitenkaas

Geitenkaasloempia’s

Geitenkaas-cheesecake met dadelbodem