info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Geitenkaassoezen

Geitenkaassoezen

Ook zo dol op soezendeeg en kaas? Maak dan eens deze geitenkaassoezen als voorgerecht of voor op de borrelplank. Makkelijk te maken en ontzettend lekker. Probeer ze uit!

Bereidingstijd: 20-30 minuten

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 75 gr boter
  • 200 ml water
  • 125 gr bloem
  • 3 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 flesje balsamico crème of dadelstroop
  • 300 gr zachte geitenkaas
  • 1 doosje Jules Destrooper Kletskoppen
  • peper en zout

BEREIDEN

Smelt de boter samen met het water in een steelpannetje op het vuur. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel in het pannetje op een zacht vuurtje tot het deeg mooi droog is. Doe het deeg in een glazen kom. Laat het een minuutje afkoelen en voeg één voor één de eieren toe en als laatste het snufje zout. Doe het soezendeeg in een spuitzak en spuit kleine toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal de soezen uit de oven en laat ze afkoelen.

Meng de zachte geitenkaas met peper van de molen. Doe de vulling in een spuitzak met een lang, glad spuitmondje, steek deze voorzichtig onderin elk soesje en spuit er wat vulling in. Doe de kletskoppen in de blender en hak ze enkele seconden tot een crumble.

SERVEREN

Lepel de balsamico crème of dadelstroop over de soezen en werk de geitenkaassoezen af met de crumble van kletskoppen. Geitenkaas over? Serveer de soezen dan met een frisse salade met de overgebleven geitenkaas. 3 x inspiratie voor een salade met geitenkaas vind je hier.

Volg jij ons al op Facebook of Instagram?

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT