info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
3x recepten voor een salade met geitenkaas

3X ZOMERSE SALADES MET GEITENKAAS

Kom maar door met die frisse, lichte salades met geitenkaas op warme zomerdagen! 🌞 Ze staan in een handomdraai op tafel, zijn makkelijk mee te nemen naar je werk of een picknick en je kunt er eindeloos mee variëren. Lekker als lunch, lichte avondmaaltijd of als bijgerecht bij de barbecue. Met deze drie zomerse salades met geitenkaas is het zelfs op een regenachtige dag zomer op je bord!

1. KIKKERERWTENSALADE MET ZACHTE GEITENKAAS

Van deze salade blijf je eten! Een combinatie van verschillende smaken en texturen is vaak wat een gerecht bijzonder maakt. Deze salade is fris en kruidig, met een bite en zacht tegelijk door combinatie van snacktomaatjes, kurkuma, kikkererwten, geroosterde walnoten én natuurlijk de geitenkaas. De volgende dag smaakt hij ook nog goed, dus als je een beetje extra maakt dan kun je er nog een keer van genieten. Kijk hier voor het recept.

2. GEITENKAASSALADE MET SPINAZIE, SPEKJES EN APPEL

Veel mensen koken of roerbakken spinazie, maar het is rauw als sla ook erg lekker en gaat heel goed samen met geitenkaas. Bij deze salade hoef je alleen wat snijwerk te verrichten en spekjes te bakken, om vervolgens te kunnen genieten van een volledige maaltijdsalade met geitenkaas. Hadden we al gezegd dat het zoutige van de spekjes heerlijk is samen met de geitenkaas na een lange zomerdag?

3. SALADE MET GEITENKAAS, GAMBA’S EN AVOCADO

Hola! Waan je op een Spaans terrasje bij het eten van deze gezonde salade. Hoe klinkt de combinatie van knoflook gamba’s met de zachte smaak van avocado en geitenkaas? Deze lauwwarme salade smaakt net zo lekker als hij klinkt! Hier vind je het recept.

Heb jij één van deze salades gemaakt? Of heb jij dé tip voor een salade met geitenkaas? Deel dan een foto met ons en wie weet delen wij jouw recept op onze Facebook– of Instagram pagina. Wij zijn benieuwd naar jullie zomerse plaatjes!

recepten

Frittata met geitenkaas en groente

Maak je eigen geitenontbijt

Zomerse geitenkaassalade met aardbeien en walnoten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

MENU |ONTDEK DE GEIT