info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
gevulde dadels met geitenkaas

Dadels gevuld met geitenkaas

Kun je niet kiezen tussen een zoet of hartig hapje? Probeer dan eens deze dadels gevuld met geitenkaas en omhuld met spek. Een echte weekendbite voor op de borrelplank. De combinatie van de zoete dadels, de zoute spek en de romige geitenkaas is om te smullen!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 10 gevulde dadels:

  • 10 dadels (het makkelijkst is om dadels te kopen zonder pit)
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 5 plakken ontbijtspek

Bereiding

Snijd de dadels in de lengte in en haal (als deze er toch inzitten) de pit eruit. Vul de dadels vervolgens met een theelepel zachte geitenkaas. Zorg ervoor dat ze goed gevuld zijn, want dan wordt de smaak alleen maar lekkerder. Snijd de plakken ontbijtspek doormidden. Rol de gevulde dadels vervolgens in een halve plak ontbijtspek. Zorg ervoor dat je de dadels goed in het spek rolt, zodat de geitenkaas er tijdens het bakken niet uit druipt. Verwarm vervolgens een koekenpan en bak de gevulde dadels totdat het spek krokant is. Laat de rolletjes na het bakken even afkoelen en dan zijn dadels gevuld met geitenkaas klaar om op de borrelplank te serveren. Smakelijk!

Heb je zin om de borrelplank aan te vullen met nog meer hapjes met geitenkaas? Probeer dan eens deze krokante geitenkaasballetjes of deze gevulde paprika’s.

recepten

Burrito’s met Geitenkaas en Pompoen

Hartige Taart met Pastinaak, Aardappel, Geitenkaas en Pittige Honing

Warme geitenkaas met stokbrood

Romige zalm met geitenkaas en spinazie

Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, walnoot en spinaziepesto

Verfrissend broodje geitenkaas met walnoot, honing en appel

Zoete aardappel met geitenkaas, geroosterde druiven en walnoten

5x inspiratie voor je kerstdiner

saté kambing

Saté Kambing: Indonesische Geitensaté met Citroen