info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Kikkererwtensalade met geitenkaas

Kikkererwtensalade met zachte geitenkaas

Tijdens warme dagen in de zomer is niets lekkerder dan een frisse salade. Als bijgerecht voor bij de barbecue of als maaltijdsalade. Eén ding weten we zeker; het is altijd een goed idee om geitenkaas toe te voegen. De kurkuma in dit recept zorgt voor een kruidige, oosterse  smaak en de snacktomaatjes zorgen voor een frisse bite. Pas wel op, want van deze kikkererwtensalade met zachte geitenkaas blijf je eten!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor een grote bak kikkererwtensalade met zachte geitenkaas:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • hand walnoten
  • kurkuma (gemalen)
  • uien poeder (verse ui kan ook)
  • extra vergine olijfolie
  • citroensap
  • snacktomaatjes
  • zachte geitenkaas (100 gram)
  • peper en zout

Bereiding

Rooster de walnoten in een pan. Hier heb je geen olie voor nodig. Blijf er wel bij, want walnoten kunnen snel aanbranden. Laat de walnoten na het roosteren goed afkoelen. Spoel vervolgens de kikkererwten af en kruid ze naar smaak met kurkuma, uienpoeder, peper en zout. Snijd de snacktomaatjes in kwarten en doe deze samen met een scheut olijfolie en een kneepje citroensap bij de kikkererwten. Roer dit alles door elkaar. Breek vervolgens de walnoten in grove stukken en verkruimel de zachte geitenkaas. Schep nu alles door elkaar in een grote saladekom. Bestrooi als finishing touch de kikkererwtensalade nog met een beetje kurkuma voor een mooie kleur. Smakelijk!

Hier vind je nog meer inspiratie voor salades met geitenkaas!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT