info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Kikkererwtensalade

Kikkererwtensalade met zachte geitenkaas

Tijdens warme dagen in de zomer is niets lekkerder dan een frisse salade. Als bijgerecht voor bij de barbecue of als maaltijdsalade. Eén ding weten we zeker; het is altijd een goed idee om geitenkaas toe te voegen. De kurkuma in dit recept zorgt voor een kruidige, oosterse  smaak en de snacktomaatjes zorgen voor een frisse bite. Pas wel op, want van deze salade blijf je eten!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor een grote bak kikkererwtensalade met zachte geitenkaas:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • Hand walnoten
  • Kurkuma (gemalen)
  • Uien poeder (verse ui kan ook)
  • Extra vergine olijfolie
  • Citroensap
  • Snacktomaatjes
  • Zachte geitenkaas (100 gram)
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Rooster de walnoten in een pan. Hier heb je geen olie voor nodig. Blijf er wel bij, want walnoten kunnen snel aanbranden. Laat de walnoten na het roosteren goed afkoelen. Spoel vervolgens de kikkererwten af en kruid ze naar smaak met kurkuma, uienpoeder, peper en zout. Snijd de snacktomaatjes in kwarten en doe deze samen met een scheut olijfolie en een kneepje citroensap bij de kikkererwten. Roer dit alles door elkaar. Breek vervolgens de walnoten in grove stukken en verkruimel de zachte geitenkaas. Schep nu alles door elkaar in een grote saladekom. Bestrooi als finishing touch de kikkererwtensalade nog met een beetje kurkuma voor een mooie kleur. Smakelijk!

Hier vind je nog meer inspiratie voor salades met geitenkaas!

recepten

5 x inspiratie voor een tosti geitenkaas

Nagerecht

Nagerecht: Mousse van geitenyoghurt met verse pruimen

Hoofdgerecht

Hoofdgerecht: Geitenrisotto

Voorgerecht

Voorgerecht: Salade met oude geitenkaas en bietjes

3 x combinatie geitenkaas en fruit

5 x borrelhapjes met geitenkaas

soorten geitenzuivel

Soorten geitenzuivel

2 x ijskoffie met geitenmelk

gevulde dadels met geitenkaas

Dadels gevuld met geitenkaas