info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
geitenkaassalade met spinazie

Geitenkaassalade met spinazie, spekjes en appel

Het begint buiten steeds mooier en warmer weer te worden en dat betekent: tijd voor salades! Wist je dat geitenkaas met spinazie een heerlijke combinatie is? Veel mensen koken of roerbakken spinazie, maar je kunt het ook heel makkelijk rauw in plaats van sla eten. Bij dit gerecht hoef je alleen wat snijwerk te verrichten en spekjes te bakken, om vervolgens te kunnen genieten van een heerlijke geitenkaassalade met spinazie, spekjes en appel. Heerlijk na een lange werkdag!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor een grote bak spinaziesalade (voor 3 á 4 personen)

  • een zak gewassen spinazie (+/- 450 gram)
  • een bakje cherrytomaten (á 250 gram)
  • 1 grote appel
  • 200 gram gerookte spekreepjes 
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 2 lente-uien

Bereiding

Bak de gerookte spekreepjes in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat je de spekjes niet te lang bakt, want dan drogen ze uit en worden ze te hard voor in de salade. Snijd de cherrytomaten in vieren en de appel in kleine stukjes. Versnipper vervolgens de lente-ui.

Doe de rauwe spinazie in een grote kom en voeg hier de cherrytomaten, lente ui, spekjes en appel aan toe. Verkruimel vervolgens de geitenkaas over de salade.

Liever een lauwwarme salade? Doe de geitenkaas een halve minuut in de magnetron, voordat je de kaas toevoegt aan de salade. Schep alle ingrediënten door elkaar en geniet van deze heerlijke geitenkaassalade met spinazie.

Benieuwd naar meer recepten met geitenkaas? Hier vind je nog meer inspiratie of neem een kijkje op onze Instagrampagina.

recepten

American pancakes met geitenyoghurt

American Pancakes met Geitenyoghurt

3 x Oranje gerechten met geitenzuivel

Tosti Uit Pauline's keuken

Geitenkaastosti met advocado – Uit Pauline’s Keuken

Del Monte salade perzik

Gegrilde perzik salade met geitenkaas en balsamico-honing dressing

Geitenkaas - Uit Pauline's keuken

Mini quiches met zachte geitenkaas – Uit Pauline’s keuken

Sandwich met geitenkaas en geroosterde wortel

Salade met zachte geitenkaas, parmaham en gegrilde perzik

Panna cotta met geitenmelk en geitenyoghurt van Laura’s Bakery

Geitenkaasfondue met truffel van The Lemon Kitchen