info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
geitenyoghurtsaus gehaktballen

Geitenyoghurtsaus voor bij gehaktballen

De allerlekkerste gehaktballen maak je natuurlijk zelf! Een frisse saus van geitenyoghurt maakt dit geheel tot een prachtige combinatie.

INGREDIËNTEN GEITENYOGHURTSAUS

  • 200 ml volle geitenyoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Kwart komkommer
  • Witte peper
  • Snufje zout

 

INGREDIËNTEN VOOR GEHAKTBALLEN

  • Roomboter
  • 500 gram gehakt
  • 2 eetlepels Eat Natural Super Granola boekweit, zaden en honing
  • 1 ei
  • Snufje zout

 

BEREIDING GEHAKTBALLEN
Maak de granola fijn in een keukenmachine zodat je soort paneermeel krijgt. Meng het gehakt met het ei en fijngemalen granola. Breng op smaak met zout en eventueel andere (gehakt)kruiden. Rol kleine gehaktballetjes en braad deze gaar in de boter.

 

BEREIDING GEITENYOGHURTSAUS
Rasp de komkommer fijn en pers het teentje knoflook uit, meng dit door de yoghurt. Breng de yoghurt op smaak met peper en zout. Dip de gehaktballen in de geitenyoghurtsaus en smullen maar!

 

Benieuwd naar andere gerechten met geitenyoghurt? Check onze pagina met meer recepten: eet en drink de geit.

recepten

Geitenkaasloempia’s

Geitenkaas-cheesecake met dadelbodem

Gevulde paprika’s met geitenkaas

Salade met geitenkaas, gamba’s en avocado

Pizza met geitenkaas, champignons en rode ui

Flapjes met geitenkaas, appel en noten