Taco met zalm, geitenyoghurtsaus en groene asperges
Al eens groene asperges geproefd? Probeer ze eens met zalm en een frisse citroen- geitenyoghurtsaus en ontdek deze unieke smaakcombinatie in een Mexicaanse taco.
INGREDIËNTEN VOOR 2 TACO’S
- 150 ml volle geitenyoghurt
- 300 gram rauwe zalm
- olijfolie
- tacokruiden
- 100 gram groene asperges
- 100 gram cherrytomaten
- 2 taco’s
- 1 citroen
- 1 rode ui
- zout
- peper
BEREIDING
Rasp de citroen en snijd hem doormidden. Knijp een helft van de citroen uit in een bakje, meng met de geitenyoghurt en één eetlepel fijngesneden rode ui. Voeg de helft van het citroenrasp toe en breng de citroensaus op smaak met zout en peper. Marineer de zalm met tacokruiden (ongeveer één eetlepel). Snij grote asperges in stukken. Wok de groene asperges in olijfolie ongeveer 4 minuten. Als de asperges bijna gaar zijn voeg je de gemarineerde zalm en de cherrytomaten toe. Serveer het zalmmengsel in de taco en garneer met de frisse geitenyoghurtsaus.
Eet smakelijk! Enthousiast geworden over dit gerecht? Probeer dan ook eens één van onze andere recepten met geitenzuivel.
recepten
All rights reserved 2024 Duurzame geitenzuivelketen®