info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Taco met geitenyoghurtsaus en zalm

Taco met zalm, geitenyoghurtsaus en groene asperges

Al eens groene asperges geproefd? Probeer ze eens met zalm en een frisse citroen- geitenyoghurtsaus en ontdek deze unieke smaakcombinatie in een Mexicaanse taco.

INGREDIËNTEN VOOR 2 TACO’S

  • 150 ml volle geitenyoghurt
  • 300 gram rauwe zalm
  • olijfolie
  • tacokruiden
  • 100 gram groene asperges
  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 taco’s
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • zout
  • peper

BEREIDING

Rasp de citroen en snijd hem doormidden. Knijp een helft van de citroen uit in een bakje, meng met de geitenyoghurt en één eetlepel fijngesneden rode ui. Voeg de helft van het citroenrasp toe en breng de citroensaus op smaak met zout en peper. Marineer de zalm met tacokruiden (ongeveer één eetlepel). Snij grote asperges in stukken. Wok de groene asperges in olijfolie ongeveer 4 minuten. Als de asperges bijna gaar zijn voeg je de gemarineerde zalm en de cherrytomaten toe. Serveer het zalmmengsel in de taco en garneer met de frisse geitenyoghurtsaus.

Eet smakelijk! Enthousiast geworden over dit gerecht? Probeer dan ook eens één van onze andere recepten met geitenzuivel.

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT