info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Taco met geitenyoghurtsaus en zalm

Taco met zalm, geitenyoghurtsaus en groene asperges

Al eens groene asperges geproefd? Probeer ze eens met zalm en een frisse citroen- geitenyoghurtsaus en ontdek deze unieke smaakcombinatie in een Mexicaanse taco.

INGREDIËNTEN VOOR 2 TACO’S

  • 150 ml volle geitenyoghurt
  • 300 gram rauwe zalm
  • olijfolie
  • tacokruiden
  • 100 gram groene asperges
  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 taco’s
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • zout
  • peper

BEREIDING

Rasp de citroen en snijd hem doormidden. Knijp een helft van de citroen uit in een bakje, meng met de geitenyoghurt en één eetlepel fijngesneden rode ui. Voeg de helft van het citroenrasp toe en breng de citroensaus op smaak met zout en peper. Marineer de zalm met tacokruiden (ongeveer één eetlepel). Snij grote asperges in stukken. Wok de groene asperges in olijfolie ongeveer 4 minuten. Als de asperges bijna gaar zijn voeg je de gemarineerde zalm en de cherrytomaten toe. Serveer het zalmmengsel in de taco en garneer met de frisse geitenyoghurtsaus.

Eet smakelijk! Enthousiast geworden over dit gerecht? Probeer dan ook eens één van onze andere recepten met geitenzuivel.

recepten

Burrito’s met Geitenkaas en Pompoen

Hartige Taart met Pastinaak, Aardappel, Geitenkaas en Pittige Honing

Warme geitenkaas met stokbrood

Romige zalm met geitenkaas en spinazie

Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, walnoot en spinaziepesto

Verfrissend broodje geitenkaas met walnoot, honing en appel

Zoete aardappel met geitenkaas, geroosterde druiven en walnoten

5x inspiratie voor je kerstdiner

saté kambing

Saté Kambing: Indonesische Geitensaté met Citroen