info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Panna cotta van geitenkarnemelk

Panna cotta van geitenkarnemelk

Panna cotta kennen we uit Italië. In Italië betekent panna cotta letterlijk: gekookte room. Dit recept laat je zien waarom! Dit romige hapje kan als toetje, maar het is bijvoorbeeld ook lekker bij een brunch. Of gewoon lekker als tussendoortje! Probeer daarom deze lekkere variant die gemaakt wordt met geitenkarnemelk.

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 150 ml slagroom
  • 150 ml geitenkarnemelk
  • 1 vanille stokje
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 blaadjes gelatine

BEREIDING

Snij het vanillestokje open en doe deze samen met de slagroom in een pannetje. Breng het geheel aan de kook. Wel ondertussen de 2 blaadjes gelatine in koud water. Haal de pan van het vuur zodra de slagroom begint te borrelen en verwijder het vanillestokje. Voeg de uitgeknepen gelatine, karnemelk en suiker toe en roer goed door. Schenk het roommengsel in 4 kleine glaasjes. Maak het geheel af met wat vruchten(jam). Laat de panna cotta minimaal 2 uur opstijven in de ijskast.

Buon appetito!

Benieuwd naar mee inspiratie met geitenkarnemelk? Check onze pagina met meer recepten of neem eens een kijkje op onze Instagrampagina!

recepten

Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, spinazie en walnoot

3 x recept paasontbijt

3 x recept met geitenzuivel voor het paasontbijt

Havermout met peer en geitenmelk

Havermout met geitenmelk en peer

Pizza met geitenkaas

Pizza met geitenkaas en aardbei

Wentelteefjes met geitenyoghurt

Wentelteefjes met geitenmelk

5 x inspiratie voor een tosti met geitenkaas

5 x inspiratie voor een tosti geitenkaas

Mousse van geitenyoghurt met pruimen

Mousse van geitenyoghurt met pruimen

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Geitenrisotto met geitenrack

Voorgerecht salade met oude geitenkaas

Salade oude geitenkaas en bietjes