info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Panna cotta van geitenkarnemelk

Panna cotta van geitenkarnemelk

Panna cotta kennen we uit Italië. In Italië betekent panna cotta letterlijk: gekookte room. Dit recept laat je zien waarom! Dit romige hapje kan als toetje, maar het is bijvoorbeeld ook lekker bij een brunch. Of gewoon lekker als tussendoortje! Probeer daarom deze lekkere variant die gemaakt wordt met geitenkarnemelk.

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 150 ml slagroom
  • 150 ml geitenkarnemelk
  • 1 vanille stokje
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 blaadjes gelatine

BEREIDING

Snij het vanillestokje open en doe deze samen met de slagroom in een pannetje. Breng het geheel aan de kook. Wel ondertussen de 2 blaadjes gelatine in koud water. Haal de pan van het vuur zodra de slagroom begint te borrelen en verwijder het vanillestokje. Voeg de uitgeknepen gelatine, karnemelk en suiker toe en roer goed door. Schenk het roommengsel in 4 kleine glaasjes. Maak het geheel af met wat vruchten(jam). Laat de panna cotta minimaal 2 uur opstijven in de ijskast.

Buon appetito!

Benieuwd naar mee inspiratie met geitenkarnemelk? Check onze pagina met meer recepten of neem eens een kijkje op onze Instagrampagina!

recepten

Burrito’s met Geitenkaas en Pompoen

Hartige Taart met Pastinaak, Aardappel, Geitenkaas en Pittige Honing

Warme geitenkaas met stokbrood

Romige zalm met geitenkaas en spinazie

Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, walnoot en spinaziepesto

Verfrissend broodje geitenkaas met walnoot, honing en appel

Zoete aardappel met geitenkaas, geroosterde druiven en walnoten

5x inspiratie voor je kerstdiner

saté kambing

Saté Kambing: Indonesische Geitensaté met Citroen