info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Panna cotta van geitenkarnemelk

Panna cotta van geitenkarnemelk

Panna cotta kennen we uit Italië. In Italië betekent panna cotta letterlijk: gekookte room. Dit recept laat je zien waarom! Dit romige hapje kan als toetje, maar het is bijvoorbeeld ook lekker bij een brunch. Of gewoon lekker als tussendoortje! Probeer daarom deze lekkere variant die gemaakt wordt met geitenkarnemelk.

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 150 ml slagroom
  • 150 ml geitenkarnemelk
  • 1 vanille stokje
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 blaadjes gelatine

BEREIDING

Snij het vanillestokje open en doe deze samen met de slagroom in een pannetje. Breng het geheel aan de kook. Wel ondertussen de 2 blaadjes gelatine in koud water. Haal de pan van het vuur zodra de slagroom begint te borrelen en verwijder het vanillestokje. Voeg de uitgeknepen gelatine, karnemelk en suiker toe en roer goed door. Schenk het roommengsel in 4 kleine glaasjes. Maak het geheel af met wat vruchten(jam). Laat de panna cotta minimaal 2 uur opstijven in de ijskast.

Buon appetito!

Benieuwd naar mee inspiratie met geitenkarnemelk? Check onze pagina met meer recepten of neem eens een kijkje op onze Instagrampagina!

recepten

Frittata met geitenkaas en groente

Maak je eigen geitenontbijt

Zomerse geitenkaassalade met aardbeien en walnoten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

MENU |ONTDEK DE GEIT