info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Panna cotta van geitenkarnemelk

Panna cotta van geitenkarnemelk

Panna cotta kennen we uit Italië. In Italië betekent panna cotta letterlijk: gekookte room. Dit recept laat je zien waarom! Dit romige hapje kan als toetje, maar het is bijvoorbeeld ook lekker bij een brunch. Of gewoon lekker als tussendoortje! Probeer daarom deze lekkere variant die gemaakt wordt met geitenkarnemelk.

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 150 ml slagroom
  • 150 ml geitenkarnemelk
  • 1 vanille stokje
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 blaadjes gelatine

BEREIDING

Snij het vanillestokje open en doe deze samen met de slagroom in een pannetje. Breng het geheel aan de kook. Wel ondertussen de 2 blaadjes gelatine in koud water. Haal de pan van het vuur zodra de slagroom begint te borrelen en verwijder het vanillestokje. Voeg de uitgeknepen gelatine, karnemelk en suiker toe en roer goed door. Schenk het roommengsel in 4 kleine glaasjes. Maak het geheel af met wat vruchten(jam). Laat de panna cotta minimaal 2 uur opstijven in de ijskast.

Buon appetito!

Benieuwd naar mee inspiratie met geitenkarnemelk? Check onze pagina met meer recepten of neem eens een kijkje op onze Instagrampagina!

recepten

Bokjesvlees met verse kruiden en witte wijn

3x Verfrissend Dessert met Geitenzuivel

Zomerse salade met Geitenkaas

pasta met geitenkaas

Romige Pasta met Geitenkaas en tomaten

Aardbeienmilkshake met geitenmelk

bokkenvlees verkooppunten

Gegrilde geitenrack met wildeknoflookpesto

Hamburger met bacon, geitenkaas en gekarameliseerde ui

Pizza Geitenkaas

Pizza met geitenkaas, zongedroogde tomaten en artisjokharten

American pancakes met geitenyoghurt

American Pancakes met Geitenyoghurt