info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Geitenkarnemelk panna cotta

Panna cotta kennen we uit Italië. In Italië betekent panna cotta letterlijk: gekookte room. Dit recept laat je zien waarom! Probeer daarom deze lekkere variant die gemaakt wordt met geitenkarnemelk. 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 150 ml slagroom
  • 150 ml geitenkarnemelk
  • 1 vanille stokje
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 blaadjes gelatine

BEREIDING
Snij het vanillestokje open en doe deze samen met de slagroom in een pannetje. Breng het geheel aan de kook. Wel ondertussen de 2 blaadjes gelatine in koud water. Haal de pan van het vuur zodra de slagroom begint te borrelen en verwijder het vanillestokje. Voeg de uitgeknepen gelatine, karnemelk en suiker toe en roer goed door. 
Schenk het roommengsel in 4 kleine glaasjes. Maak het geheel af met wat vruchten(jam). Laat de panna cotta minimaal 2 uur opstijven in de ijskast.


Buon appetito!

 

Benieuwd naar andere gerechten met geitenkarnemelk? Check onze pagina met meer recepten: eet en drink de geit.

recepten

Geitenkaasloempia’s

Geitenkaas-cheesecake met dadelbodem

Gevulde paprika’s met geitenkaas

Salade met geitenkaas, gamba’s en avocado

Pizza met geitenkaas, champignons en rode ui

Flapjes met geitenkaas, appel en noten