info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Geiten over de grens – Frankrijk: Chèvre chaud salade
Zoek je naar een verrukkelijk gerecht dat zowel zomers als eenvoudig te bereiden is? Dan is Chèvre Chaud de juiste keuze. Het combineert de romige, licht pittige smaak van warme geitenkaas met frisse sla en een verrukkelijke dressing. Smakelijk!
INGREDIËNTEN CHÈVRE CHAUD SALADE VOOR 4 PERSONEN
- 4 geitenkaasjes (ongeveer 120 gram)
- Zakje gemengde sla (250 gram)
- Rijpe cherrytomaatjes
- Stokbrood of Pain de Boulogne
- Honing
- Rode ui
- Licht geroosterde pijnboompitjes
- Paar plakjes uitgebakken bacon
- 2 tenen knoflook
INGREDIËNTEN VOOR DE VINAIGRETTE
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- peper en zout
- Provençaalse kruiden
- 1 theelepel mosterd
- 1 teentje knoflook, geperst
RECEPT VOOR 4 PERSONEN
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het brood af tot het mooi geroosterd is. Haal het uit de oven en snijd het in grove sneden. Wrijf de gesneden knoflooktenen over het brood.
- Leg de geitenkaasjes op het brood en druppel wat honing over de kaas. Zet ze onder de grill in de oven en laat ze mooi bruin worden. Pas op, dit gaat snel, dus houd het goed in de gaten om verbranden te voorkomen.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden, snijd de rode ui in ringen en verkruimel de gebakken bacon.
- Verdeel de gemengde sla, gesneden ui en cherrytomaatjes over vier borden. Strooi de pijnboompitjes en verkruimelde bacon erover en leg de geitenkaastoast erbovenop.
- Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette goed in een schaaltje en besprenkel het over de salade.
- Eet smakelijk!
Ben je benieuwd naar meer lekkere recepten met geitenzuivel? Bekijk ze hier!
recepten
All rights reserved 2023 Duurzame geitenzuivelketen®