info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Havermout met peer en geitenmelk

Havermout met geitenmelk en peer

Lekker wakker worden en rustig opstarten met dit recept voor havermoutpap. Havermout is een bron van vezels, eiwitten en mineralen. Voeg een peer toe voor wat extra vitaminen en jouw dag kan beginnen! Maar we begrijpen heel goed als jij liever nog een kwartiertje langer blijft liggen. Dan is dit het ideale ontbijt om de avond van te voren al klaar te maken. 

Ingrediënten 

  • 200 ml geitenmelk
  • 20 gram havermout
  • snufje zout
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 kleine peer
  • kokosvlokken en chiazaad

Bereiding 

Breng de melk met het zout aan de kook. Voeg de havermout toe. Laat het 1 tot 2 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat de havermout in de pan met deksel 5 minuten nagaren. Roer vervolgens de honing en kaneel door de pap. Heb je het liefst een warme en zachte peer? Doe deze dan eventjes in de magnetron. Schenk de havermoutpap in een schaaltje en voeg de peer toe. Top vervolgens af met wat kokosvlokken, chiazaad en een extra vleugje kaneel. Eet smakelijk en geniet van je dag!

Ben je benieuwd naar andere recepten met geitenzuivel? Deze vind je hier!

Vergeet niet jouw foto’s te delen op social media met #ontdekdegeit

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT