info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Pizza met geitenkaas

Pizza met geitenkaas en aardbei

Geitenkaas en fruit gaan vaak hand in hand samen. Wij houden ervan! Zo is ook deze pizza met geitenkaas en aardbei zeker het proberen waard. Het klinkt misschien gek om aardbei op een pizza te doen, maar uit ervaring kunnen wij vertellen dat het een gouden combinatie is! Nog niet overtuigd van fruit op een pizza? Op een pizza Hawaï zit ook fruit (ananas) en die combinatie is al aardig ingeburgerd. Mocht je het echt niet lekker vinden, dan kun je de aardbei altijd vervangen voor bijvoorbeeld zoete roma tomaatjes. 

Ingrediënten

  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 150 gram aardbeien
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • ½ bol mozzarella
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • een handje rucola
  • bakje verse pesto
  • verse basilicum blaadjes
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

Warm de oven voor op 230 graden. Snijd de mozzarella in stukjes en verkruimel de geitenkaas. Rol de pizzabodem uit over de bakplaat en besmeer deze met de bolle kant van een lepel met de verse pesto. Verdeel daarna de mozzarella en geitenkaas over de bodem en bak de pizza in ongeveer 8 minuten goudbruin. Haal de pizza uit de oven en verdeel de parmezaanse kaas, aardbeien, rucola en verse basilicum blaadjes. Optioneel kun je de pizza nu nog ongeveer 2 minuten in de oven zetten, zodat alle ingrediënten lauwwarm zijn. Bedruppel daarna de pizza met olijfolie en voeg versgemalen peper toe. Dat wordt smullen! 

Wil je nog meer genieten van producten van de geit? Op deze pagina vind je allerlei lekkere recepten!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT