info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
3_geitenzuivel_inspiratie_pasen

3 x geitenzuivel-inspiratie voor een lekker paasontbijt!

Thuisisolatie betekent dit jaar helaas geen paasontbijt of -brunch buiten de deur. Maar niet getreurd, met deze drie geitenzuivel recepten maak jij thuis een tafel vol met heerlijke paasgerechten. Zo kun jij samen met jouw gezin alsnog genieten van een fijne Pasen!

1. Flapjes met geitenkaas, appel en noten

Een appelflap, maar dan met een twist! Heb jij deze flapjes ‘s ochtends voor het ontbijt gebakken, maar zijn ze niet allemaal op na het ontbijt? Dan kun je deze flapjes gerust later op de dag koud opeten. Ze smaken namelijk koud net zo lekker als warm. Hoewel ze zo lekker zijn dat er waarschijnlijk niets overblijft… Hier vind je het recept. 

2. Geitenkarnemelk panna cotta

Een makkelijk gerecht met maar liefst vijf ingrediënten. Dit gerecht kun je het beste de avond van te voren maken, omdat de panna cotta minimaal 2 uur moet opstijven in de koelkast. Het leuke aan dit recept is dat je zelf de topping kunt bepalen. De geitenkarnemelk panna cotta top je namelijk af met een vruchtenjam naar keuze. Ga jij veilig voor aardbeienjam of toch liever voor een exotische mangosmaak? Hier vind je het recept. 

3. Bananenbrood met geitenyoghurt

Tegenwoordig kom je het in bijna ieder koffietentje wel tegen, bananenbrood. Ben jij er ook zo gek op? Hier vind je een recept voor een bananenbrood met geitenyoghurt. De bananen maken dit brood al licht zoet, maar je kunt ook nog extra suiker toevoegen, zodat het een echte zoete lekkernij wordt. Smeer een laagje (geiten)roomboter op het plakje om het helemaal af te maken. 

Met deze recepten scoor jij gegarandeerd bij jouw gezin. Heb jij één (of allemaal) van de recepten gemaakt? Deel dan een foto op Facebook en tag Ontdek de Geit. Wij zijn benieuwd naar jullie baksels!

Foto door Anna Shvets via Pexels

recepten

combinatie geitenkaas fruit

3 x combinatie geitenkaas en fruit

5 x borrelhapjes met geitenkaas

soorten geitenzuivel

Soorten geitenzuivel

2 x ijskoffie met geitenmelk

gevulde dadels met geitenkaas

Dadels gevuld met geitenkaas

3X ZOMERSE SALADES MET GEITENKAAS

Kikkererwtensalade

Kikkererwtensalade met zachte geitenkaas

geitenkaas salade

Geitenkaassalade met spinazie, spekjes en appel

geitenkaasballetjes

Geitenkaasballetjes voor op de borrelplank