info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Salade met gebakken geitenkaas

Salade met gebakken geitenkaas van Gewoon Hanne

Gewoon Hanne bracht samen met ons een bezoekje aan Biologische Geitenhouderij Zuylestein. Voor de videoreeks ‘Way to goat‘ liep Hanne een dag mee op de boerderij bij de lammetjes. Na haar bezoek dook Hanne de keuken in en maakte dit lekkere recept met gebakken zachte geitenkaas!

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de gebakken geitenkaas

  • 100 gram geitenkaas schijfjes
  • 1 ei
  • 25 gram bloem
  • 25 gram pankobroodkruim (als je dit niet kunt vinden in de supermarkt kan je ook paneermeel gebruiken)

Voor de salade

  • 2 handjes baby spinazie
  • 2 handjes veldsla
  • 200 gram bimi
  • 25 gram pecannoten

Voor de dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Begin met het blancheren van de bimi. Breng een pan water aan de kook en doe de bimi hierin. Kook de bimi beetgaar in 3 tot 5 minuten. Giet de bimi af en spoel de stronkjes vervolgens af onder de koude kraan.

Ga nu verder met de gebakken geitenkaas. Breek het ei in het kommetje en kluts dit door elkaar. Doe de bloem op een bord en het pankobroodkruim op een ander bord. Je ‘paneerstraatje’ staat nu klaar. Wentel de geitenkaas schijfjes één voor één door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko.

Verhit wat olie of boter in een pan. Bak hierin de gepaneerde geitenkaasschijfjes goudbruin aan beide zijden.

Neem een mooi groot bord. Verdeel hierover de baby spinazie, veldsla en bimi. Leg hier vervolgens de gebakken geitenkaas en pecannoten bij. Meng alle ingrediënten voor de dressing en serveer deze bij de salade.

Tip: Wil je van deze salade een maaltijdsalade maken? Voeg dan een blikje linzen of wat gekookte pasta toe. Of eet de salade met een stuk vers stokbrood.

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT