info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Lammetjesseizoen

Het lammetjes seizoen is in volle gang!

Het voorjaar komt er alweer aan. De zon begint langzaam weer vaker te schijnen. Én de eerste geitenlammetjes worden geboren. Dat klinkt voor ons als de mooiste tijd van het jaar! Het lammetjes seizoen is van start!

Na vijf lange maanden wachten is het zo ver en de geiten krijgen kleintjes. Een geit krijgt meestal één of twee lammetjes. Voor de boer is dit lammetjesseizoen een drukke, maar ook een hele mooie tijd. Soms heeft de geit hulp nodig bij de bevalling, dus de boer houdt dit nauwlettend in de gaten.

Als het lammetje is geboren, is het nog heel kwetsbaar en heeft het een zwak immuunsysteem. Daarom krijgt het lammetje biest. Biest is de eerste melk van een geit na het lammeren en zit boordevol eiwitten, vetten en afweerstoffen voor het kleine geitje.

Soms geeft de boer zelf de biest met een fles. Dan weet hij precies of het goed gaat met het kleine geitje. Daarna gaat het lammetje over op melk. De fles geven is een drukke, maar ook een hele leuke en dankbare taak. Daarom krijgt de boer vaak hulp met dit werk. 

Helaas kunnen we vanwege de huidige corona maatregelen niet alle geitenboerderijen afstruinen om deze schattige lammetjes te knuffelen. Maar wij krijgen niet genoeg van het delen van foto’s en filmpjes van deze lieve geitjes. Wil je dit niet missen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

Meer van dit soort artikelen lezen? Neem eens een kijkje op ons blog!

nieuwsberichten

5x Geitenwijze Voornemens

Geitenwijze Cadeau Ideeën

waarom bokkenvlees

Daarom bokkenvlees

bokkenvlees verkooppunten

Hier kan je bokkenvlees kopen

najaarsfair

22 oktober: Najaarsfair Boerderij de Zes Grazen

1 oktober: Boktober proeverij Geitengeluk

de dag van de geit

A day in the life

soorten geitenzuivel

Soorten geitenzuivel

Voorjaarsactie Ontdek de Geit groot succes