info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Bettinehoeve

ASTRID VAN DEN HEUVEL

Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve

3 vragen aan…

KUN JE IETS VERTELLEN OVER JOUW ROL ALS KEY ACCOUNT MANAGER BINNEN BETTINEHOEVE?

“Als Key account manager bij Bettinehoeve ben ik verantwoordelijk voor alle klanten in Nederland en België. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten, maar ook aan salademakers, champignons boeren of producenten die quiches maken met geitenkaas. Alles wat te maken heeft met het ondersteunen van het merk bij de retailer houd ik me mee bezig. Van receptenkaarten tot promoties en van concurrentie tot aan het analyseren van de cijfers. Wordt het mooi weer? Dan haken we bijvoorbeeld aan op salades. Hierdoor zal de vraag vanuit de consument voor zachte geitenkaas bolletjes toenemen en dat moet ik dan doorgeven aan de productie. Zo kunnen zij hier alvast rekening mee houden en zorgen we er samen voor dat we genoeg producten hebben om te kunnen leveren.”

KUN JE IETS VERTELLEN OVER DE VERKOOP VAN GEITENKAAS IN NEDERLAND?

“In de afgelopen acht jaar hebben we een grote groei gehad. Geitenkaas is een veel gangbaarder product geworden. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van maaltijdsalades, maar ook doordat we meer vegetarisch zijn gaan eten. De doelgroep van geitenzuivelproducten wordt steeds groter. Tegenwoordig staat er op iedere menukaart wel een gerecht met geitenkaas. Vooral op de vegetarische kaart. Een aantal jaar geleden was dat helemaal niet zo. Als we kijken naar Duitsland, daar zien we nu pas een groei aankomen en staan ze nu op het punt waar wij zes jaar geleden al stonden. In België is het daarentegen al een goed geïntegreerd product. Dit komt mede doordat de Belgen goed letten op de herkomst van de producten die zij eten. NPD, New Product Development, blijft ook in Nederland belangrijk. Je moet als merk met de consument meebewegen en groeien. Welke producten doen het goed en hoe kunnen we daar met geitenzuivel op inspelen?”

WAT MAAKT IN JOUW OGEN GEITENZUIVEL ZO SPECIAAL EN WAT IS JOUW FAVORIETE PRODUCT?

“Ik vind het zo speciaal, omdat je het op veel verschillende momenten kunt gebruiken. Het kan zowel in zoete als hartige gerechten, op de borrelplank, in sausjes, in de oven, als topping op een pasta of pizza, noem maar op. Mijn favoriete recept is een bladerdeegtaartje met zachte geitenkaas, walnoten en honing. Het is heel makkelijk en je zet binnen 20 minuten iets lekkers op tafel als hapje of voorgerecht. Daarnaast ben ik ook een echte fan van een pizzarol met zachte geitenkaas, gedroogde tomaatjes, kappertjes en pijnboompitjes. Ook een gerecht die zowel als borrelhapje als voorgerecht kan.”

“Wat nog wel een leuk weetje is over de Bettinehoeve is dat alle geitenkaas met spek met de hand ingepakt worden. Tijdens de feestdagen is dit altijd een populair product voor bijvoorbeeld tijdens het gourmetten of als voorgerecht. Rond die tijd zitten er wel acht dames tegelijk de spek om de geitenkaas te draaien.”

Ben je benieuwd naar verhalen van andere zuivelaars? Hier vind je ze allemaal. Volg ons ook op Instagram of Facebook voor leuke inspiratie en weetjes!

DE ZUIVELAARS

Klaver Kaas

JOHN KLAVER

Bettinehoeve

ASTRID VAN DEN HEUVEL

Kaasproductie Amalthea B.V. zuivelaar Sander Heemskerk

Sander Heemskerk

RMO chauffeur Saskia van der Meer

Saskia van der Meer

Jan Dijkstra Organic Goatmilk Coörperatie

Jan Dijkstra

Jos Stevens zuivelaar

JOS STEVENS

Wim Brilman

Wim Brilman

Kim van Meel, kindervoeding op basis van geitenmelk

Kim van Meel

Zuivelaars-Marian-Rustema

Marian Rustema

MENU |ONTDEK DE GEIT