info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Klaver Kaas

JOHN KLAVER

John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van Tim) eigenaar van Klaver Kaas in het Noord-Hollandse Winkel.

3 vragen aan….

KUN JE IETS VERTELLEN OVER KLAVER KAAS EN JOUW ROL BINNEN HET BEDRIJF?

“Binnen Klaver Kaas maken wij 150 soorten kaas. Afkomstig van zowel de koe, de geit en het schaap. Het speciale aan onze kaas is dat het échte Noord Hollandse kaas is. Wij produceren alle melk zelf. Dat zie je maar weinig bij andere kaasmakerijen. Alle kaas die wij maken, is eigenlijk al verkocht. Zo ligt een kaas niet langer dan 14 dagen bij ons in de fabriek en leveren wij altijd vers. Een afnemer die onze kaas oud wil laten worden, legt de kaas vaak zelf ergens anders op. In het voer van de dieren werken wij veel met lijnzaad. Deze zaden zorgen voor een romige smaak en zachte vetten. Onze kazen worden allemaal gemaakt met oog voor diergezondheid en het product. Zo worden ze bereid met de puurste ingrediënten.”

“Wat ik zelf binnen Klaver Kaas doe? Het liefst ben ik de hele dag boer. Dat vind ik echt het mooiste vak dat er is! Daarnaast probeer ik overal mijn steentje bij te dragen. Wij zijn een echt familiebedrijf en runnen het bedrijf met de hele familie. Iedereen heeft zo zijn eigen taken binnen Klaver Kaas.”

HOE KOMEN DE VERSCHILLENDE SOORTEN SMAKEN GEITENKAAS TOT STAND? 

“Het grootste gedeelte van onze kazen wordt bedacht door de jongens in de fabriek. Daarnaast komen ook winkeliers met ideeën. In onze kaasmakerij zijn wij in de gelegenheid om kleine oplages te maken. Als iemand gelooft in een bepaalde smaakcombinatie, dan kunnen we dat redelijk snel uitproberen. Deze experimenten vind ik altijd leuke processen om te zien. Laatst kwam er bijvoorbeeld iemand met het idee om koffie kaas te maken. Dit hebben we toen zowel bij geitenkaas als koeienkaas geprobeerd.”

WAT IS JOUW FAVORIETE GEITENKAAS?

“Poeh, wij produceren tien soorten geitenkaas, dus er is keuze genoeg. Denk bijvoorbeeld aan geitenkaas met brandnetel, truffel, fenegriek, komijn en kruiden. Als ik moet kiezen dan is de geitenkaas met fenegriek toch echt wel mijn favoriet. Ook deze is ontstaan door gewoon te proberen.”

Ben je benieuwd naar meer verhalen van zuivelaars? Deze vind je hier.

DE ZUIVELAARS

Klaver Kaas

JOHN KLAVER

Bettinehoeve

ASTRID VAN DEN HEUVEL

Kaasproductie Amalthea B.V. zuivelaar Sander Heemskerk

Sander Heemskerk

RMO chauffeur Saskia van der Meer

Saskia van der Meer

Jan Dijkstra Organic Goatmilk Coörperatie

Jan Dijkstra

Jos Stevens zuivelaar

JOS STEVENS

Wim Brilman

Wim Brilman

Kim van Meel, kindervoeding op basis van geitenmelk

Kim van Meel

Zuivelaars-Marian-Rustema

Marian Rustema

MENU |ONTDEK DE GEIT