info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Kaasproductie Amalthea B.V. zuivelaar Sander Heemskerk

Sander Heemskerk

Sander Heemskerk is ploegleider bij Amalthea.

3 vragen aan…

KUN JE IETS VERTELLEN OVER JEZELF EN OVER HET BEDRIJF WAAR JE WERKT?

“Sinds 1 mei 2017 werk ik voor het kaasproductiebedrijf van Amalthea. Na de studie Voedingsmiddelentechnologie en stages bij zuivelbedrijven was een baan als kaasmaker bij dit mooie, moderne bedrijf een leuke uitdaging. Tijdens mijn stages en naast mijn studie maakte ik voornamelijk toetjes en ik had nog geen ervaring met het maken van kazen. Amalthea B.V. verwerkt de melk van de bij de coöperatie aangesloten melkgeitenhouders in haar eigen productiebedrijf in Rijen tot voornamelijk halfharde geitenkaas in verschillende formaten en met verschillende recepturen.”

WAT MAAKT JOUW WERK ZO BIJZONDER?

“Ik vind het leuk dat mijn werk in de fabriek heel gevarieerd is, want ik houd van afwisseling. Het bedrijf is qua grootte overzichtelijk genoeg om alles in het productieproces te kunnen zien. Als kaasmaker heb ik alle fases van het proces kunnen leren. Een paar maanden geleden ben ik gepromoveerd naar de functie van ploegleider. Dat regelwerk om er voor te zorgen dat alles perfect verloopt voor de allerbeste kwaliteit van de kazen vind ik mooi.”

WAT VIND JE VAN GEITENZUIVEL?

“Ik vind zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm en kleurstofvrij. Daarnaast is het heerlijk romig, een perfecte basis voor halfharde geitenkaas. Zelf eet ik geitenkaas het liefst in een salade of blokjes oude geitenkaas op de borrelplank, bij een biertje.”

Lees hier meer verhalen over zuivelaars

DE ZUIVELAARS

Klaver Kaas

JOHN KLAVER

Bettinehoeve

ASTRID VAN DEN HEUVEL

Kaasproductie Amalthea B.V. zuivelaar Sander Heemskerk

Sander Heemskerk

RMO chauffeur Saskia van der Meer

Saskia van der Meer

Jan Dijkstra Organic Goatmilk Coörperatie

Jan Dijkstra

Jos Stevens zuivelaar

JOS STEVENS

Wim Brilman

Wim Brilman

Kim van Meel, kindervoeding op basis van geitenmelk

Kim van Meel

Zuivelaars-Marian-Rustema

Marian Rustema

MENU |ONTDEK DE GEIT