info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Mousse van geitenyoghurt met pruimen

Mousse van geitenyoghurt met pruimen

Toetjes fans opgelet! G.O.A.T. chef Samuel Levie heeft een overheerlijk nagerecht voor ons ontwikkeld. Een frisse mousse van geitenyoghurt met een vleugje citroen gecombineerd met zoete pruimen. Je kunt dit nagerecht het beste een dag van te voren of ’s ochtends al maken, zodat je zeker weet dat de mousse stijf genoeg is. Heb je mousse over? Dan kun je dat gerust de dag erna nog opeten. Hieronder lees je hoe je dit toetje zelf kunt maken. En in onderstaande video zie je hoe Samuel dit gerecht tijdens een live kookdemo voor Ontdek de geit maakte!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2,5 blaadjes gelatine
  • 150 gram room
  • 250 gram geitenyoghurt
  • 1 citroen
  • 2 pruimen (Variatietip: probeer dit gerecht dan eens met peer!)
  • 200 cl witte wijn of water
  • 50 gram suiker
  • ½ vanillestokje
  • 4 sablés (Franse zandkoekjes)

Bereidingswijze

Week de gelatine in koud water. Sla de room lobbig in een kom en klop de room los in een andere kom. Pak een klein pannetje en rasp daar een beetje schil van de citroen in en pers er het sap van een halve citroen in uit. Voeg hier een eetlepel water aan toe en verwarm het op vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en laat deze smelten in het citroenmengsel. Roer dit door en meng hier twee eetlepels yoghurt doorheen. Roer het gelatinemengsel nu snel door de rest van de yoghurt en voeg daar langzaam de geslagen room aan toe. Er ontstaat een mooie egale mousse. Verdeel het mengsel over vier glaasjes en zet ze minimaal twee uur in de koelkast. 

Halveer ondertussen de pruimen en breng deze met de suiker, de witte wijn (of water) en het opengesneden vanillestokje rustig aan de kook. Laat ze een minuut of zeven rustig koken en vervolgens even afkoelen. Serveer de yoghurt mousse met het fruit en een sablé koekje. Om je vingers bij af te likken! 

Heb jij dit recept gemaakt? Deel het dan met ons via #ontdekdegeit en #goatchef! Misschien delen we jouw gerecht wel via onze Facebook– of Instagram pagina. En heb je ook al eens het bijpassende voorgerecht en/of hoofdgerecht geprobeerd?

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT