info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Vegetarische lasagne met geitenkaas

Er zijn zoveel lekkere lasagne recepten om uit te kiezen, maar onze keuze gaat natuurlijk naar een recept met (vegetarische) geitenkaas. In deze verse vegetarische lasagne smelten de smaken van geroosterde groenten samen met zachte geitenkaas, romige bechamelsaus en een vleugje Italiaanse kruiden. Een feest voor de smaakpapillen. Kook ze!

INGREDIËNTEN VERSE VEGETARISCHE LASAGNE MET GEITENKAAS

  • 250 g zachte (vegetarische) geitenkaas, verkruimeld
  • 2 rode uien, in dunne partjes gesneden
  • 2 courgettes, in middelgrote stukken gesneden
  • 1 grote aubergine, in middelgrote stukken gesneden
  • 1 rode en 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 500 g cherrytomaten, 400 g gehalveerd, 100 g in kwarten voor de topping
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Snufje chilivlokken
  • Blaadjes van 5 takjes verse tijm
  • 1-2 tl gedroogde oregano
  • 3 el olijfolie
  • 400 g blik gehakte tomaten
  • 2 el kappertjes, uitgelekt, afgespoeld en gehakt
  • 40 g ongezouten boter
  • 40 g bloem
  • 700 ml volle melk
  • Verse nootmuskaat, om te raspen
  • 75 g geraspte vegetarische Parmezaanse kaas of Pecorino
  • (220 g) verse lasagnebladen of kant-en-klare lasagnebladen

BEREIDINGSWIJZE VERSE VEGETARISCHE LASAGNE MET GEITENKAAS

  1. Doe de ui, courgette, aubergine, paprika en gehalveerde tomaten in een grote ovenschaal. Meng met knoflook, chilivlokken, kruiden en olie, en breng op smaak met peper. Rooster gedurende 30-35 minuten tot ze gaar zijn. Roer daarna de gehakte tomaten, kappertjes en 2 el water door de groentemix.
  2. Smelt ondertussen de boter in een pan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor om een roux te maken en bak 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en roer geleidelijk de melk erdoor tot je een gladde saus hebt. 
  3. Zet de pan terug op het vuur en laat enkele minuten al roerend opwarmen tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Roer de vegetarische Parmezaanse kaas erdoorheen.
  4. Verwarm de oven alvast voor op 190°C.
  5. Verdeel vervolgens de helft van de geroosterde groenten over 4 ovenschaaltjes van 400 ml. Verdeel een derde van de geitenkaas erover en bedek met de helft van de lasagnebladen en een derde van de saus. Herhaal deze laagjes en eindig met een laag saus. Bestrooi met de overgebleven geitenkaas, leg de in kwarten gesneden cherry tomaten erop en garneer met tijmblaadjes.
  6. Bak de verse lasagne 30 minuten lang, tot het goudbruin en door en door heet is.
  7. Eet smakelijk! 

Kijk hier voor meer heerlijke recepten met geitenkaas!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT