info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Verfrissende drankjes met geitenzuivel voor in de zomer

Laat je zintuigen ontwaken met deze verzameling van verfrissende zomerdrankjes! Je zomerse dorst wordt direct gelest met de Dalgona koffie, mango lassi of aardbeienmilkshake. Allemaal bereid met geitenzuivel. Geniet van elke slok. Een fijne zomer!

DALGONA KOFFIE

Een trendy recept met maar een paar ingrediënten. makkelijk thuis te maken dus, en erg verfrissend.

Ingrediënten (voor 1 glas)

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 250 milliliter geitenmelk
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • Optioneel: ijsblokjes

Bereiding

  1. Doe de oploskoffie, de suiker en het water in een mengbak. Klop met een garde in ongeveer 5 minuten het koffiemengsel stijf. 
  2. Wanneer het koffiemengsel is opgeklopt, giet je de geitenmelk in een glas. Schep hier het koffiemengsel bovenop. Als je het koffiemengsel goed genoeg geklopt hebt, blijft het een tijdje ‘drijven’ op de geitenmelk. Dit zorgt voor een mooi plaatje. 
  3. Roer de koffie voordat je gaat drinken door de melk voor de lekkerste smaak. Wil je wat extra verkoeling? Voeg dan voordat je het koffiemengsel toevoegt een paar ijsklontjes toe aan de melk.

MANGO LASSI

De dorstlesser onder de dorstlessers. Deze wereldwijd gedronken smoothie is makkelijk om te maken en heerlijk met warm weer. Probeer het nu zelf met geitenzuivel!  

Ingrediënten (4 glazen)

  • Vruchtvlees van 2 middel-grote zoete mango´s
  • 500 ml geitenyoghurt
  • 250 ml geitenmelk
  • 240 gr ijsblokjes
  • Vloeibare honing
  • Verse munt 
  • Snufje zout 

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten (behalve de honing) in een blender en blenden maar! 
  2. Voeg naar smaak honing of agave toe, blend om goed te mixen. 
  3. Serveer de lassi uit in longdrink glazen en garneer met een blaadje verse munt. 

AARDBEIENMILKSHAKE MET GEITENMELK

De aardbeien zijn weer in het seizoen. De temperaturen lopen langzaam op, dus tijd om iets lekker verfrissends te maken. Als het even kan met geitenmelk, verrassend lekker! Je kunt dit recept ook proberen met ander zacht fruit, zoals frambozen en zwarte- en rode bessen. 

Ingrediënten (4 personen) 

  • 500 gram verse aardbeien
  • 1 liter gekoelde geitenmelk
  • (optioneel) 6 tot 8 lepels rietsuiker (of vervangende zoetmaker) 
  • (optioneel) 300 tot 400 gram aardbeien- of vanille roomijs 

Bereiding

  1. Was de verse aardbeien en laat ze goed uitlekken.  
  2. Snij de groene kroontjes van de aardbeien af. 
  3. Stop de aardbeien in een blender en voeg de gekoelde geitenmelk toe. 
  4. (optioneel) voeg de rietsuiker toe. Als de aardbeien zoet zijn heb je minder, of zelfs helemaal geen, zoetmaker nodig. 
  5. (optioneel) voeg het roomijs toe voor een romige en dikkere shake 
  6. Blend de inhoud tot het mengsel romig en luchtig is. (Vergeet niet om de dop goed op de blender te doen.)
  7. Schenk de milkshake uit in 4 lange glazen en serveer ze meteen. Voeg nog een schepje roomijs toe voor een extra zoete traktatie. Daarnaast kun je de milkshake garneren door 2 gewassen halve aardbeien (met kroontjes) bovenop de shake te leggen. 

Heb je een van deze recepten geprobeerd? Deel het met ons via #ontdekdegeit. Meer recepten met geitenzuivel of -vlees vind je hier!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT