info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Geitenkaas met seizoensfruit

Geitenkaas gaat heel goed samen met fruit, probeer dat maar eens! In deze tijd van het jaar is er volop fruit verkrijgbaar, vaak ook nog van dichtbij. Combineer ze in de salade, op brood of zelfs op je pizza. Bekijk hier vier zomerse recepten met fruit en geitenkaas op een rij:

PIZZA MET GEITENKAAS EN AARDBEI

Geitenkaas en fruit gaan vaak hand in hand samen. Wij houden ervan! Zo is ook deze pizza met geitenkaas en aardbei zeker het proberen waard. Het klinkt misschien gek om aardbei op een pizza te doen, maar uit ervaring kunnen wij vertellen dat het een gouden combinatie is! Nog niet overtuigd van fruit op een pizza? Op een pizza Hawaï zit ook fruit (ananas) en die combinatie is al aardig ingeburgerd. Mocht je het echt niet lekker vinden, dan kun je de aardbei altijd vervangen voor bijvoorbeeld zoete roma tomaatjes.

ZOMERSE SALADE MET GEITENKAAS, FRAMBOOS EN BLAUWE BES

Tijd voor een gemakkelijke friszoete salade. De mild zachte smaak van geitenkaas past perfect bij fruit en noten waardoor geitenkaas in dit gerecht overduidelijk de hoofdrol speelt. Met de rinse citroen-honing dressing als finishing touch. 

VERFRISSEND BROODJE GEITENKAAS MET WALNOOT, HONING EN APPEL

Je bent vast bekend met de klassieke smaakcombinatie van geitenkaas, honing en walnoot! Maar wist je ook dat het met een stukje brood eronder en wat stukjes frisse appel erop nog lekkerder wordt? Makkelijke bereid, gezond en verfrissend door de appel.

SALADE MET GEITENKAAS, PARMAHAM EN GEGRILDE PERZIK

Een salade met zachte geitenkaas en perzik? Geitenkaas en fruit passen goed bij elkaar. Combineer de zachte variant van deze geitenzuivel eens met vijgen, dadels of peer. Het resultaat is fris en zoet tegelijk. De combinatie geitenkaas en perzik zie je niet zo vaak. Jammer, want het is een briljante samenvoeging van smaken, vooral als je de perzik grilt. Dit kun je op verschillende manieren doen en zowel met verse perzik als met een exemplaar uit blik.

Eet smakelijk! Een van deze recepten gemaakt? Deel het op social media met #ontdekdegeit. 

Kijk voor meer inspiratie ook eens tussen onze andere recepten.

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT