info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

3 x Oranje gerechten met geitenzuivel

Na een dag lang dansen of schatzoeken op de rommelmarkt sluit jij Koningsdag extra Oranje af met deze oranje gerechten. Ook te serveren als driegangenmenu! Oranje boven!

1. Gevulde oranje paprika’s met geitenkaas

Gevulde paprika’s met geitenkaas zijn ideaal voor bij de borrel als tapas! In dit recept worden snoeppaprika’s gebruikt, omdat deze lekker makkelijk te vullen zijn en er fleurig uitzien. Uiteraard gaan we tijdens Koningsdag voor de oranje variant. In dit recept gebruiken we smeerbare geitenkaas. Mocht jouw supermarkt die niet hebben, vul ze dan met gewone geitenkaas.

2. Oranje pasta met geitenkaas en pompoensaus

Een gemakkelijk en heerlijk recept voor Koningsdag met een Koninklijke combinatie: pasta met kaas. Of nog beter: pasta met geitenkaas. En in dit geval ook nog met een heerlijke en – niet onbelangrijk tijdens Koningsdag – oranje pompoensaus. Je hebt hem ook nog eens in een half uur op tafel staan. Ontdek dit heerlijk eenpansgerecht.

3. Oranje panna cotta van geitenkarnemelk

Panna cotta kennen we uit Italië. In Italië betekent panna cotta letterlijk: gekookte room. Dit romige hapje kan als toetje, maar is voor de afwisseling ook lekker bij de thee, eens wat anders dan een oranje tompouce! Deze variant is gemaakt met frisse en romige geitenkarnemelk.

Heb jij één (of allemaal) van deze hapjes gemaakt? Deel dan jouw feestelijke, oranje foto op Facebook of Instagram en gebruik #ontdekdegeit.


Inspiratie gekregen om meer te koken met geitenzuivel? Kijk dan hier voor meer recepten!

recepten

American pancakes met geitenyoghurt

American Pancakes met Geitenyoghurt

3 x Oranje gerechten met geitenzuivel

Tosti Uit Pauline's keuken

Geitenkaastosti met advocado – Uit Pauline’s Keuken

Del Monte salade perzik

Gegrilde perzik salade met geitenkaas en balsamico-honing dressing

Geitenkaas - Uit Pauline's keuken

Mini quiches met zachte geitenkaas – Uit Pauline’s keuken

Sandwich met geitenkaas en geroosterde wortel

Salade met zachte geitenkaas, parmaham en gegrilde perzik

Panna cotta met geitenmelk en geitenyoghurt van Laura’s Bakery

Geitenkaasfondue met truffel van The Lemon Kitchen