info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Kerstdiner inspiratie

Inspiratie voor het kerstdiner!

Nu we dit jaar allemaal thuis zijn met kerst, is het tijd om eens goed uit te pakken met het kerstdiner. In dit artikel vind je een 3-gangenmenu waarin de smaak van de geit centraal staat. Chefkok Samuel Levie heeft de gerechten gecreëerd en wij hebben er een lekker menu mee samengesteld! Van geitenmelk tot geitenkaas en van geitenrack tot geitenyoghurt. Dat wordt smullen!

Voorgerecht: Salade met oude geitenkaas en bietjes

Ben jij ook zo’n fan van een salade met geitenkaas? Dan is dit recept echt een aanrader! Een smaakexplosie van in de houtoven gegaarde bietjes, hazelnoot, knolsoorten en oude geitenkaas. Een salade met karakter om het kerstdiner af te trappen!

Bekijk hier de bereidingsvideo van deze salade.

Hoofdgerecht: Risotto getrokken in geitenmelk met geitenrack

Risotto liefhebbers opgelet! Deze romige risotto geserveerd met geitenrack is een combinatie die je niet wilt missen. Het vraagt wat bereidingstijd, maar dat is het zeker waard! Serveer de risotto in diepe borden, dat zorgt voor een mooie uitstraling.

Bekijk hier de bereidingsvideo de romige risotto.

Nagerecht: Mousse van geitenyoghurt, verse pruimen en een sablé koekje

Hopelijk heb je na de risotto nog plek voor een toetje, want deze mousse scoort gegarandeerd! Een frisse mousse met een vleugje citroen gecombineerd met zoete pruimen. Je kunt dit gerecht het beste een dag van te voren of ’s ochtends al maken, zodat je zeker weet dat de mousse stijf genoeg is.

Bekijk hier de bereidingsvideo van deze mousse.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een smakelijk kerstdiner!

nieuwsberichten

Kom de geit ontdekken in het hemelvaartweekend

De rol van geiten in verschillende culturen

Feiten over geiten: de geit in de kudde

De fascinerende ogen van de geit

Bokkenfeitje: de bokkengeur

Feiten over geiten: hoefverzorging

1 oktober: Boktober proeverij Geitengeluk

Zo bewaar je geitenkaas!

Geiten binnen de grens: Nederland

MENU |ONTDEK DE GEIT