info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Frank Brinkhaus van Frank's Farm

FRANK BRINKHAUS

Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm

“IK VIND HET HEEL LEUK OM MIJN VERHAAL TE DELEN EN ANDEREN TE LATEN ZIEN WAAR VOEDSEL VANDAAN KOMT”

SIMPELWEG VERLIEFD

“In 2002 ben ik vanuit de opleiding veehouderij stage gaan lopen op een geitenbedrijf, omdat ik erg benieuwd was naar deze sector. Ik ben toen simpelweg verliefd geworden op de dieren en de veehouderij. Voor mij een logische stap om na mijn opleiding, samen met een compagnon, een eigen geitenhouderij te beginnen. Het bedrijf hebben we vanuit het niets opgebouwd.”

AUTHENTIEK EN INNOVATIEF

“Onze bedrijfsvoering omschrijf ik graag als zowel authentiek als innovatief. Authentiek omdat het op onze boerderij in de eerste plaats draait om het produceren van geitenzuivel en -vlees. De geiten staan voortdurend centraal. En in dat plaatje zijn we graag innovatief bezig, waarbij we continu op zoek zijn naar optimalisatie van bijvoorbeeld dierwelzijn en arbeidsplezier van onze medewerkers. Maar waarbij we ook verder kijken dan ons eigen erf en graag nieuwe verbindingen aangaan.”

EXCURSIES EN PROEVERIJEN

“Onder de naam ‘Frank’s Farm’ organiseren we dan ook diverse excursies en proeverijen. Daarnaast leveren we onze producten zowel aan horeca als rechtstreeks aan de consument via ons winkeltje Frank’s Farm Favorites.

Met de excursies en proeverijen ben ik vooral begonnen omdat ik het heel leuk vind om mijn verhaal te delen. Maar óók omdat we het belangrijk vinden dat mensen de kans krijgen te zien waar voedsel vandaan komt. ‘Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken’ is daarbij toch wel de meest gehoorde reactie. En het valt bezoekers altijd weer op hoe vredig onze geiten zijn, hoezeer de geiten het naar hun zin hebben.”

SAMEN DOEN WE VEEL

“Ik blijf mij altijd verbazen hoe hoog het aandeel mensen is dat niet of nauwelijks bekend is met de lekkere en gezonde producten vanuit de geitenhouderij. Wat dat betreft is er nog een hoop te winnen. Of dat nu is door huisverkoop, de basisschoolklas van je eigen kinderen te ontvangen, of op een hele andere manier… door het als sector gezamenlijk op te pakken doen- en bereiken we heel veel.”

Hier lees je meer over Frank’s Farm.

Meer lezen over andere geitenhouders? Op deze pagina vind je meer enthousiaste verhalen.

DE geitenhouders

Jowis Zolder geitenboerderij

JOWIS ZOLDER

Geitenboerderij de Roozehoeve

DE ROOZEHOEVE

Frank Brinkhaus van Frank's Farm

FRANK BRINKHAUS

Frank van Leijs

FRANK VAN LEIJSEN

Bas en Martine Brommer eigenaren geitenhouderij

Bas en Martine Brommer

Piet den Hertog

Piet den Hertog

Willeke Veldman

Willeke Veldman

Yvonne-van-Logtestijn

Yvon van Logtestijn

MENU |ONTDEK DE GEIT