info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Willeke Veldman

Willeke Veldman

Willeke Veldman heeft samen met haar man Walte 750 melkgeiten in het Friese Wijckel

“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de hele tuin heeft leeggegeten.”

IN HET DIEPE

Mijn man en ik wilden allebei heel graag boer worden, maar hadden al een full-time baan. In 2011 trokken we de stoute schoenen aan en kochten 300 lammeren. Inmiddels hebben we 750 geiten. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze om boer te worden.

FRIS EN MILD

Veel mensen denken dat alle geitenmelk verwerkt wordt tot geitenkaas, maar er zijn veel meer lekkere en gezonde producten met geitenzuivel. Bezoekers op ons bedrijf denken vaak onterecht dat geitenmelk naar bok ruikt en smaakt, en zijn dan verrast door de frisse en milde smaak ervan. Het állerlekkerst is verse geitenmelk direct uit de tank. Daarom maak ik ijs van verse geitenmelk, dat bezoekers kunnen proeven. Heerlijk!

NOOIT SAAI

Geiten zijn superleuk om mee te werken: hun nieuwsgierigheid en eigenwijsheid, de manier waarop ze overal op reageren. Ze kunnen ook een hele hoop vernielen. Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de hele tuin heeft leeggegeten. Wij ook. En gegarandeerd dat ze een hek dat je net hebt vastgemaakt, binnen een kwartier weer open gepeuterd hebben. Maar dat maakt het nooit saai, elke dag is weer anders.

BOKJES

Een deel van de bokjes die op ons bedrijf worden geboren, wordt op ons bedrijf grootgebracht. Als ze groot genoeg zijn verkopen we ze aan een restaurant in de buurt die er heerlijke gerechten van maakt. Zo is de cirkel rond. Geitenvlees is nog onbekend, maar erg lekker. Binnenkort bouwen we een nieuwe lammerstal en dan kunnen we hopelijk alle bokjes op ons bedrijf grootbrengen.

KLIMREKKEN

De deuren van de stal staan de hele dag open, ‘s middags zijn veel geiten buiten. Sinds een paar jaar hebben we klimrekken in het weiland. Prachtig om te zien hoe de geiten daarmee bezig zijn. Daar kan ik echt van genieten. En dan met de kinderen samen de wei in om de geiten te gaan ophalen voor het melken. Er bestaat niks mooiers.

Willeke levert, zoals vele andere geitenhouders, melk aan Holland Goat Milk. Lees hier persoonlijke verhalen van andere geitenhouders.

DE geitenhouders

bokkenvlees verkooppunten

Hier kan je bokkenvlees kopen

Jowis Zolder geitenboerderij

JOWIS ZOLDER

Geitenboerderij de Roozehoeve

DE ROOZEHOEVE

Frank Brinkhaus van Frank's Farm

FRANK BRINKHAUS

Frank van Leijs

FRANK VAN LEIJSEN

Bas en Martine Brommer eigenaren geitenhouderij

Bas en Martine Brommer

Piet den Hertog

Piet den Hertog

Willeke Veldman

Willeke Veldman

Yvonne-van-Logtestijn

Yvon van Logtestijn

MENU |ONTDEK DE GEIT