info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Piet den Hertog

Piet den Hertog

Piet is oprichter van de Mekkerstee: biologische zorgboerderij met restaurant en kaasmakerij in Ouddorp.

“Als je rechtsaf wil, moet je de geit naar links sturen, dan gaat hij vanzelf de goede kant op”

TEGENDRAADS

“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig en soms lekker tegendraads. Ik zeg weleens ‘als je rechtsaf wil, moet je de geit naar links sturen, dan gaat hij vanzelf de goede kant op’.”

ALLES ETEN

“We zorgen dat onze geiten altijd lekker bezig kunnen zijn. Zo hebben we borstels in de stal, waar de geiten lekker tegenaan kunnen schuren. Dat viel nog niet mee: geiten eten álles, dus ook borstels. Nu gaan de borstels meteen bewegen zodra ze worden aangeraakt, waardoor de geiten ze niet meer kunnen opeten.”

ROMIGE KAAS

“Onze geiten geven zo’n drie liter melk per dag. Die melk verwerken we tot lekkere romige kaas die regelmatig bij keuringen in de prijzen valt. Het geheim van zulke lekkere kaas? Het begint met je werk met passie en plezier doen, dat proef je terug. Daarnaast moet elk detail in het productieproces kloppen. Dat begint al met het voer dat je de geit geeft: zonder lekker voer geen lekkere melk, dus geen lekkere kaas.”

OVERAL KIJKEN

“We krijgen maar liefst zo’n 80.000 bezoekers per jaar op de Mekkerstee. Mensen eten steeds bewuster, ze willen weten wat ze eten en komen graag kijken waar hun geitenkaas vandaan komt. En terecht! Bezoekers mogen bij ons overal kijken: van het melken tot het kaas maken. Ik ben ook begonnen met bloggen: als Bloggende Boer kan ik mensen vertellen over het hele proces, van geit tot kaas. Geitenkaas is een heel mooi, gezond en licht verteerbaar product dat het waard is om over te vertellen!”

Lees meer op www.demekkerstee.nl of lees hier meer verhalen van andere geitenhouders.

DE geitenhouders

Jowis Zolder geitenboerderij

JOWIS ZOLDER

Geitenboerderij de Roozehoeve

DE ROOZEHOEVE

Frank Brinkhaus van Frank's Farm

FRANK BRINKHAUS

Frank van Leijs

FRANK VAN LEIJSEN

Bas en Martine Brommer eigenaren geitenhouderij

Bas en Martine Brommer

Piet den Hertog

Piet den Hertog

Willeke Veldman

Willeke Veldman

Yvonne-van-Logtestijn

Yvon van Logtestijn

MENU |ONTDEK DE GEIT