info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Yvonne-van-Logtestijn

Yvon van Logtestijn

Yvon is samen met haar man Erik eigenaar van geitenhouderij Stijndergeit in Ell

“We vinden het heel belangrijk om de deuren van onze boerderij open te zetten”

BOER WORDEN

Mijn man Erik en ik zijn beiden opgegroeid op een agrarisch bedrijf, maar hebben dat niet van onze ouders overgenomen. Toch bleef de wens om boer te worden sluimeren. In 1996 kochten we 400 lammetjes en langzaamaan zijn we gegroeid. Behalve het liefdevol verzorgen van onze geiten vinden we het ook heel belangrijk om de deuren van onze boerderij open te zetten.

BOERDERIJ-EDUCATIE

We zijn bijvoorbeeld aangesloten bij Boerderij Educatie Limburg en krijgen veel kinderen over de vloer. De ene keer is het thema techniek, de andere keer milieu. Dat maakt elke dag weer anders. Ons doel is om door belevend leren iedereen kennis te laten maken met de geitenhouderij. Mensen kunnen ons altijd bellen of mailen om ons bedrijf te komen bekijken en ons verhaal te horen.

VAN LAM TOT MELKGEIT

Geiten zijn levendig, nieuwsgierig en aaibaar en dat maakt het erg leuk om met ze te werken. Ik kom oorspronkelijk uit de gehandicaptenzorg en het zorgen blijft een drijfveer in mijn werk. Ik voel me erg betrokken bij onze geiten. Het is prachtig om een geit te zien opgroeien van lammetje tot melkgeit. De eerste keer dat ze een lam krijgt en melk gaat geven… Het blijft altijd spannend.

MILKSHAKE

Veel mensen kennen geitenkaas wel, maar ik merk dat geitenmelk bij veel mensen nog onbekend is. Terwijl het bij elke supermarkt gewoon in de schappen staat. Er staan ook zo veel verschillende pakken in het zuivelschap, misschien valt dat kleine pakje geitenmelk daardoor niet zo op. Jammer hoor, want geitenmelk is gezond, licht verteerbaar en natuurlijk erg smaakvol. Wat is er nu lekkerder dan een geitenmelk-milkshake?

Lees meer op www.stijndergeit.nl of lees hier meer over andere geitenhouders!

DE geitenhouders

Jowis Zolder geitenboerderij

JOWIS ZOLDER

Geitenboerderij de Roozehoeve

DE ROOZEHOEVE

Frank Brinkhaus van Frank's Farm

FRANK BRINKHAUS

Frank van Leijs

FRANK VAN LEIJSEN

Bas en Martine Brommer eigenaren geitenhouderij

Bas en Martine Brommer

Piet den Hertog

Piet den Hertog

Willeke Veldman

Willeke Veldman

Yvonne-van-Logtestijn

Yvon van Logtestijn

MENU |ONTDEK DE GEIT