info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Bas en Martine Brommer eigenaren geitenhouderij

Bas en Martine Brommer

Bas en Martine zijn eigenaren van een geitenhouderij in Hippolytushoef

“Onze geiten hebben allemaal een eigen karakter”

ZELF ONTDEKKEN

‘’We hadden altijd al iets met dieren, maar ook een kantoorbaan. Toen we twee jaar geleden de stap waagden om geitenhouder te worden, moesten we alles zelf ontdekken. Om praktijkervaring op te doen liep Bas daarom eerst stage bij twee geitenboerderijen van wie hij ook zijn 700 geiten kocht.”

DROOM IN VERVULLING

“Toen vlakbij ons eigen dorp, het Noord Hollandse Hippolytushoef, een stuk grond beschikbaar kwam waar we een geitenhouderij konden starten, kon onze droom in vervulling gaan. Onze drie zoons Dirk (10), Ties (9) en Jan (7) konden zo mooi op hun eigen school en voetbalclub blijven. We bouwden een gloednieuwe stal, Martine zegde ook haar baan als communicatieadviseur op en sindsdien zorgen we samen voor onze melkgeiten.”

NOOIT SAAI

“Het werken met geiten is nooit saai. Het leuke is dat ze allemaal een eigen karakter hebben. Als je in het hok stapt, komen ze allemaal op je af. Maar eenvoudig is het werken met geiten niet altijd. Ze zijn namelijk ook erg eigenwijs en niet altijd gemakkelijk te sturen. Hup, hup werkt niet!”

PUBLIEK IN DE STAL

“Ons bedrijf ligt vlakbij een wandelroute en het toeristische, voormalige eiland Wieringen. We hebben bovenin de stal een uitkijkpost gemaakt zodat voorbijgangers de hele stal kunnen zien. We merken dat consumenten veel geitenproducten in het schap nog niet kennen en vinden het belangrijk om het verhaal van de geit uit te dragen, want er valt nog veel te ontdekken aan geitenzuivel!”

Lees hier meer over andere geitenhouders.

DE geitenhouders

Jowis Zolder geitenboerderij

JOWIS ZOLDER

Geitenboerderij de Roozehoeve

DE ROOZEHOEVE

Frank Brinkhaus van Frank's Farm

FRANK BRINKHAUS

Frank van Leijs

FRANK VAN LEIJSEN

Bas en Martine Brommer eigenaren geitenhouderij

Bas en Martine Brommer

Piet den Hertog

Piet den Hertog

Willeke Veldman

Willeke Veldman

Yvonne-van-Logtestijn

Yvon van Logtestijn

MENU |ONTDEK DE GEIT